Wordbestand kwijt

Lizzy 12 april 2005, 12:22

Hai allemaal,
Ik had van de webmail op school mijn Profielwerkstuk-wordbestand gedownload. Ik wilde namelijk eindelijk het afmaken en goed maken. 4 uur lang heb ik er aan gezeten, en tussendoor opgeslagen, ik had geen idee meer van in welke map, maar ik dacht, ik vind hem zo weer met zoeken. Dom gedacht. Ik kon het niet meer vinden. Niet in laatst gewijzigd, niet op naam, niet op laatst geopend. Toen downloadde ik een programma, undelete, vond iets wat er op leek, maar dat bleek een oude versie te zijn. Hebben jullie nog tips voor mij om dit bestand te vinden. Je zou zeggen dat er ergens op mijn computer een backup moet zijn.
Ik dacht écht dat ik het opgeslagen had.
Ik ben wanhopig , dus alle hulp is welkom.
Vr.gr Liz

Antwoord niet gevonden? Stel hier je vraag:

derkdejong 12 april 2005, 12:45

ik heb toevallig vandaag iets dergelijks gesimuleerd n.a.v. een identieke vraag. dus, even gerommeld in een bijlage en die opgeslagen.
heb alles na laten zoeken, maar niets kunnen vinden.
eigenlijk een tekortkoming van windows dus.
voor het vervolg: eerst bijlage opslaan als.

Lizzy 12 april 2005, 14:20

Ja ik heb ontdekt dat er echt niets aan te doen is.
Baal.
Maar goed... deze dingen gebeuren..
Bedankt voor reactie.
Liz

Martijn Hogendorf 12 april 2005, 14:29

Ik heb eerder zo'n vraag beantwoord... Ik zal even zoeken naar al mijn berichten. Just wait a minute
//Gevonden: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=141149&highlight=
Misschien heb je er nog wat aan...

gertcor 12 april 2005, 15:41

Aannemende dat je met XP werkt.
Open de verkenner, klik op zoekfunctie (of ctrl + F) en links krijg je de zoekassistent.
Kies nu de geavanceerde opties.
Hier kun je aangeven of je het document de afgelopen week, maand of jaar gemaakt hebt. (misschien niet zo interessant)
Maar je heb ongetwijfeld in je document een woord of meerdere woorden opgenomen dat/die erg specifiek is/zijn.
Vul die in bij "een woord of uitdrukking in het document" en misschien komt er dan iets te voorschijn. Je hebt nu waarschijnlijk gezocht op de file naam, maar het zou kunnen zijn dat de werkelijke naam heel iets afwijkt van wat jij dacht dat het was.
Alle hulp was welkom, dus misschien?

lion 12 april 2005, 16:45

Er zijn inderdaad (M$) applicaties die wel eens zo eigenwijs zijn om ongemerkt bestanden op te willen slaan "ergens" in de internet cache. Stomvervelend. Ook het grafische progje Photo Editor kan erover meepraten. Oplossing: heel erg overdreven nogmaals het hele pad doorlopen / aanwijzen waar je de file op wil slaan....

Wim Sturkenboom 13 april 2005, 06:58

lion:
Er zijn inderdaad (M$) applicaties die wel eens zo eigenwijs zijn om ongemerkt bestanden op te willen slaan "ergens" in de internet cache. Stomvervelend. Ook het grafische progje Photo Editor kan erover meepraten. Oplossing: heel erg overdreven nogmaals het hele pad doorlopen / aanwijzen waar je de file op wil slaan....
Het zijn niet de applicaties die zo eigenwijs zijn.
De file wordt, net als ieder ander bestand dat je opent in de browser (bv plaatjes), door diezelfde browser opgeslagen in de temporary internet folders. Zoals de naam doet vermoeden is dat dus tijdelijk. Dit houdt in dat als het niet meer nodig is, het weggegooid kan worden door de browser. Dit is nu eenmaal hoe het werkt.
Als je dat plaatje of document vervolgens wilt bewerken wordt het dus ook geopend in die locatie. En als je het opslaat wordt het daar dus ook in opgeslagen.
Zoals je aangeeft, dus inderdaad eerst opslaan of als alternatief de eerste keer opslaan als gebruiken en dan een pad opgeven naar ergens in my documents.
PS Ook bijlagen die je opent in OE of OL worden eerst opgeslagen in een tijdelijke locatie. Hierbij geldt dus hetzelfde.

lion 13 april 2005, 11:56

Heel juist Wim en logisch! Maar....., om een voorbeeld te geven:
Ik heb meegemaakt dat een "plaatje" (grafisch bestand), ondanks het feit dat er een pad aangegeven was naar een geheel andere map op schjf, het bestand toch werd opgeslagen in de Internet Cache......!
Ik heb deze fout op meerdere machines kunnen reproduceren (destijds...) en had betrekking op Photo Editor. Als je hierna nogmaals het pad aangaf waar je die file wilde hebben, pas dan kwam-ie ook op de goede plaats terecht. Betreft (betrof?) "bugje" in Photo Editor.
Mogelijk gebeurt er in het geval van de starter iets soortgelijks met een .doc.....(??)

Antwoord niet gevonden? Stel hier je vraag: