Acronis 12 niet volledig te deinstalleren

boshond 16 november 2008, 17:56

Heb een tijdje de trial versie geprobeerd van Acronis 12 maar die is nu verlopen. Nu wil ik toch weer terug naar Acronis 11 maar die kan nu niet meer worden geinstalleerd omdat er wordt geconstateerd dat er nog een nieuwere versie aanwizig zou zijn. Ik heb op alle mogelijke manieren Acronis 12 gedeinstalleerd maar blijkbaar blijft er toch nog iets staan. Wat kan hiervoor een (veilige) oplossing zijn?

Antwoord niet gevonden? Stel hier je vraag:

backboon 16 november 2008, 18:22

alles uit het register halen .

gerben 16 november 2008, 19:15

De uninstaller van trueimage haalt lang niet alles weg. Zul je handmatig moeten doen.
http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?p=773771

boshond 17 november 2008, 23:39

Goeie tip!. De Windows Installer Cleanup Utility was de tool die het probleem oploste. Bedankt! Acronis 11 draait weer als vanouds.

apeka 4 december 2008, 01:10

Hallo,
Ook ik heb problemen gehad met het de-installeren en herinstalleren van Acronis True Image Home 2009...(volgens mij is dat ook bekend als versie 12?)
De ellende begon toen ik op mijn PC met Engelse versie XPSP3 de Nederlandstalige Acronis TIH 2009 versie wilde verwijderen via Control Panel -> Add/Remove software. Het proces werd abrupt afgebroken met de melding: "Fatal Error during installation"...Wat ik ook probeerde, het programma liet zich niet verwijderen. De enige oplossing die ik uiteindelijk kon bedenken was een system restore van voor de installatiedatum. Dat werkte gelukkig en hierna was Acronis weg...
Daarna heb ik de Engelse versie van TIH 2009 eropgezet en bij wijze van test weer verwijderd. Nu ging het verwijderen wel goed. Echter toen ik opnieuw wilde installeren, beschouwde Acronis dit als een bijgewerkte installatie (!), dus blijkbaar waren er toch nog sporen achtergebleven...Heel vreemd...
Ook het updaten vind ik een warrig verhaal...Meestal zit zo'n update functie in het programma zelf, maar niet bij Acronis. Ook kan ik in versie 2009 nergens een versie en build nummer vinden. Normaal staat zoiets toch onder Help -> About o.i.d.? Op www.acronis.nl ontdekte ik na veel zoeken een update build #9646, die ik maar heb laten uitvoeren.
Acronis TIH zelf werkt naar behoren, maar het installatie en de-installatieproces krijgt van mij een dikke min... :evil:

Antwoord niet gevonden? Stel hier je vraag: