Kleur instellen TFT scherm

Ralph Bertram 1 oktober 2003, 00:39

Ik heb indertijd bij de Aldi een 17" Medion MD6155AN TFT scherm gekocht. Ik krijg de kleuren niet mooi afgesteld. Als ik het scherm automatisch laat instellen, dan wordt rood, groen en blauw 95% maximaal opengedraaid en staat het contrast zo sterk dat gezichten op DVDs aan de lichte kant wit zijn en aan de donkere kant bijna zwart. Bovendien is het beeld dan nog te donker. Ziet er niet uit. Ik weet niet hoe ik de kleuren moet mixen tot het goed is. Deugt mijn scherm niet? Zijn er testbeelden met een procedure om de 3 kleuren, contrast en helderheid systematisch goed in te stellen? Nu blijft het spelen/pielen.

Antwoord niet gevonden? Stel hier je vraag:

diniz 1 oktober 2003, 00:50

Heb je de drivers wel geinstalleerd? Misschien zit er een mooi menu in zodat je het daarin kan afstellen.

Ralph Bertram 2 oktober 2003, 00:08

De manual zegt dat het een Plug & Play monitor is en rept niet over drivers. Er zat ook geen CDROM bij. Echter op de site van Medion kan ik voor deze monitor wel drie files downloaden met de extensies .cat (beveiligingscatalogus), .ICM (ICC-profiel) en .INF (set-up gegevens). Geen idee echter wat dat zijn en wat ik er mee moet doen.

Bosje 2 oktober 2003, 13:17

download ze en wijzig dan de monitor. Bij de vraag driver zoeken kies je voor diskette. Dan ga je waar de gedownde files staan en dan kan je het eea beter afregelen. In je control panel bij een vd tabbladen kan je een kleurprofiel opgeven (de icm file).
Misschien dat het er dan beter uitziet

Jursch 2 oktober 2003, 20:18

Ik heb ook zon ding en het werkt SUPER :-?
Ik heb nergens last van. Het stond al goed en heb verder nergens aan gekloot:S
Je moet die files idd maar es downen. Als het niet lukt bellen, want de klantenservice is toppie!
Jurrie

Antwoord niet gevonden? Stel hier je vraag: