Gamen slecht?

piacevole 3 mei 2008, 21:55

Het gaat niet om de tijd. Het gaat er om dat shooters een negatieve invloed op mij zouden hebben. Dat ik als ik geestelijk heel zwak ben ook een school ga uitmoorden omdat ik er al zo aan gewend ben om virtueel te moorden. Tijd is er genoeg in de vakantie. :wink: Wat vinden jullie ervan?

Antwoord niet gevonden? Stel hier je vraag:

eduard33 4 mei 2008, 20:05

Fietsen doe ik ook veel, ook vroeger deden we dat veel. Mja.. toen hadden we ook geen vette game pc ter beschikking. Als we dan wilden gamen gingen we gewoon naar de amusementen hal. Maar ook dat kan fout gaan als je daar veel komt. Dan ga je namelijk wat anders proberen dan gamen... :? Alles heeft zijn voor en nadelen. Maar ik ben er van overtuigt dat als wij in onze jongere jaren een game pc hadden, dat we dan ook de hele dag achter dat ding zaten te slijten. Je moet gaan kijken wat de oudere garde vroeger deed, met de spullen die ze hadden. En ja.. Natuurlijk had je ook studie bollen. Maar iedereen die meer dan 2 uur aan zijn huiswerk bezig was noemden we ook gek! :lol: Ik denk wel een beetje met de tijd mee. En al is de hele ontwikkeling niet goed voor de toekomstige generatie, kun je geen dingen gaan vergelijken die er vroeger niet waren. Mijn oma speelde met een oude fietsband.... zeiden we 20 jaar geleden ook... duuuhhhh... Over een X aantal jaren hebben ze een soort zware game laptop, die je dus mee kan nemen en toch buiten bent :wink:

piacevole 3 mei 2008, 15:54

Hallo,
Nu heb ik eens een mischien vreemde vraag. Is 2-3 uur per dag een shooter spelen echt slecht voor je? Naar mijn mening oude lui beweren dat altijd en vinden dat ik maar eens moet stoppen met het spelen van schietspellen. Hebben ze nu gelijk of niet?
Ruud

teacher 3 mei 2008, 16:25

ja.. ze hebben gelijk. 3 uur is echt bizar veel. En los van de tijd die je verspilt door te papzakken achter je pc wordt je er ook nog eens dommer van:
http://core.tweakers.net/nieuws/53208/computergebruik-kan-tot-identiteitsverlies-leiden.html

piacevole 3 mei 2008, 16:34

Om eerlijk te zijn... dat artikel vindt ik wel een beetje onzin. :roll: Kijk maar eens naar de reacties eronder dan merk je dat direct. En aangezien ik nog maar 14 ben heb ik tijd zat. :wink:
Hun argument is het volgende: "Nu kan je die beelden nog weerstaan maar als je nog een keer eens geestelijk heel zwak wordt dan kan het zijn dat je die beelden niet meer kan weerstaan en het zelf ook gaat doen (moorden)."

Bill Gates 3 mei 2008, 16:59

piacevole:
Om eerlijk te zijn... dat artikel vindt ik wel een beetje onzin. :roll: Kijk maar eens naar de reacties eronder dan merk je dat direct. En aangezien ik nog maar 14 ben heb ik tijd zat. :wink:
Het feit dat je met dit weer zit te computeren zegt al genoeg... ;)
Ik ga snel weer naar buiten...

piacevole 3 mei 2008, 17:12

Bill Gates:
[quote:aec08f9c09="piacevole"]Om eerlijk te zijn... dat artikel vindt ik wel een beetje onzin. :roll: Kijk maar eens naar de reacties eronder dan merk je dat direct. En aangezien ik nog maar 14 ben heb ik tijd zat. :wink:
Het feit dat je met dit weer zit te computeren zegt al genoeg... ;)
Ik ga snel weer naar buiten...[/quote:aec08f9c09]
Ik kom net terug van een kamp. Genoeg buitenlucht gehad dus. :wink:

NHubregtse 3 mei 2008, 17:28

Hier Twee reacties over dat artikel:
-beetje vreemde conclusies
Als gamen slecht is omdat er dopamine vrij komt dan lijkt mij dat je dat verband ook door kan trekken naar bijv voetbal. Elke keer als jij een doel maakt komt er dopamine vrij en dat is slecht.... Op die manier kan je natuurlijk alles wel als oorzaak van Alzheimer classificeren.
-Het is niet zozeer de dopamine die schadelijk is, maar meer de hoge regelmaat en de hoge dosis die vrijkomt tijdens het gamen. Als jij meerdere uren per dag zou voetballen, met een hoge afwisseling van succes en falen, komt er ook teveel dopamine vrij en dat zou wellicht hetzelfde effect op de groei van de hersenen kunnen hebben als gamen.
En zo is het ook. Zo kun je alles wat slecht is wel linken aan gamen. Stel, je hebt hoofdpijn, en ze zeggen gelijk dat het komt door het gamen, terwijl je gewoon ziek bent. Dat er teveel dopamine vrijkomt door gamen, is waar, maar het komt ook vrij door tegenslagen enz. Het moet dus niet altijd gelinkt worden aan te veel gamen.
MVG

teacher 3 mei 2008, 17:28

piacevole:
Om eerlijk te zijn... dat artikel vindt ik wel een beetje onzin. :roll: Kijk maar eens naar de reacties eronder dan merk je dat direct. En aangezien ik nog maar 14 ben heb ik tijd zat. :wink:

als je het niet wil horen, moet je het niet vragen...
Je komt gewoon tijd te kort als je dik 3 uur per dag zit te gamen..
Nieuws volgen, schoolwerk maken, je kamer opruimen, potje voetballen buiten, sociale contacten (geen online, maar IRL) onderhouden...
Maar goed, ieder mag zijn eigen fouten maken, ga vooral je gang :)

Youri 3 mei 2008, 20:17

ik vind het wel meevallen.
ikzelf werk gewoon full-time, maar volg ook een opleiding, heb een full-time vriendin, zie m'n ouders 3x in de week (woon al laaaang niet meer thuis), en game zelf ook 1.5u-2u per dag. dus ik vind het echt nog wel meevallen.

Vandread 3 mei 2008, 21:26

Waar haal je de tijd vandaan...
Ik heb alleen een baan (naja... iets meer als een baan...) en een tijdrovende sport en ik kom al tijd te kort :lol:
Als gup heb ik 4 uur counter strike gespeeld per dag, kan niet bepaald zeggen dat dat een positief effect op m'n studies heeft gehad.

Lange Pier 3 mei 2008, 22:41

Tja, je kunt rustig stellen dat gamen niet bevordelijk is voor jongeren daar de voorste hersenkwab nog in ontwikkeling is, bij te veel foutieve informatie zouden zomaar verkeerde verbindingen kunnen worden gemaakt, heeft toch niets te maken met zwak zijn o.i.d. :?
En wat ik er van vind? dat je iets kroms recht probeert te lullen.
Alle negatieve indrukken zullen denkelijk geen massamoordenaar van je maken maar echt bevordelijk voor een goede ontwikkeling is het zeker niet, ga sporten b.v.

Youri 3 mei 2008, 23:38

ach, alsof gaming aanzet tot moorden .. ga toch fietsen

JaFO 4 mei 2008, 00:24

ach ... maar laten we wel wezen dat 3 uur per dag voor een kind wel erg overdreven lang is.
Dan kunnen ze beter boeken lezen of studeren als ze toch zoveel tijd over hebben. :lol:

teacher 4 mei 2008, 00:27

Dat games aan zouden zetten tot geweld? Niet bij normaal denkende mensen. Dat er enkelen zijn bij wie dat wel zo is kan niemand ontkennen.
Maar los daarvan is "te veel" nooit goed. Zeker niet als puber / jong volwassene, bij wie de hersens nog in ontwikkeling zijn.
En als je nou 3 uur per dag zou touwtjes springen, of hoela hoepen, of cirkels tekenen op papier of hinkelen is het dan wel normaal? Als je elke dag zo lang iets doet, ben je gewoon verslaafd. punt.

andre@home 4 mei 2008, 00:40

als je met ctr-alt-delete al jaren weer mensen "tot leven" kunt roepen..... kan er voor een bepaalde groep jonge mensen een vervaging optreden tussen fictie en realiteit....
Dit niet zo scherp mee waarnemen van dit verschil kan in reflexmomenten tot vreemde/mogelijk ongewenste beslissingen leiden.
Wat onbewust conditioneren kan is al heel lang bekend: in de jaren 70-ig is er een film gemaakt met in de beelden 1 op de zoveel beelden een foto van een fleje cola v/e bekend merk. Voor het oog was het beeldje niet afzonderlijk niet zichtbaar vanwege het aantal normale beeldjes per seconden...
In de pauze werd gemeten welke drank de kijkers namen..... . en dat in vergelijking met een referentie zonder het beeld vd cola.
De verschillen waren zeer groot, veel meer cola drinkers in de testgroep tov de referentie groep!
Toen was dus al bekend wat de macht !! van het zelfs voor het blote oog onzichtbare beeld al was, laat staan dat je dus 3 uur per dag gamed..... waarbij het waarschijnlijk niet om patience gaat....

NHubregtse 4 mei 2008, 14:01

JaFO:
Dan kunnen ze beter boeken lezen of studeren als ze toch zoveel tijd over hebben. :lol:

Ja is zo, maar geef nou toe, wat is leuker: Een boek lezen of gamen 8)

Vandread 4 mei 2008, 14:19

Hangt van het boek af....

Supersnail 4 mei 2008, 14:28

andre@home:
De verschillen waren zeer groot, veel meer cola drinkers in de testgroep tov de referentie groep!

Dan hadden ze waarschijnlijk dorst.
Of je van gewelddadige spellen echt gewelddadig wordt verschillen de meningen:
`Computerspellen tasten hersenen tieners aan'
Professor: gamen is goed voor je sociale leven
Virtueel en echt geweld hetzelfde voor brein
'Games zijn gezonde uitlaatklep'
'Computerspellen maken jongens agressief'
'Hersenen wennen aan gewelddadige games'
Virginia-schutter speelde geen gewelddadige spellen

Prin0096 4 mei 2008, 16:37

MReLecTro:
ach, alsof gaming aanzet tot moorden .. ga toch fietsen

Heb ik ook gedaan met dit mooie weer. Wel 480 km in 4 dagen!
Veel leuker als gamen.

andre@home 4 mei 2008, 20:22

Supersnail:
[quote:6d074f885c="andre@home"]De verschillen waren zeer groot, veel meer cola drinkers in de testgroep tov de referentie groep!

Dan hadden ze waarschijnlijk dorst.
[/url][/quote:6d074f885c]dat moet idd die film geweest zijn... ik kreeg het in de biologieles op het college, welk jaar de film was wist niet meer, bedankt voor de reminder.....

piacevole 5 mei 2008, 07:34

Nou, overdag ben ik vaak bezig met iets anders. Dan ga ik 's avonds van 7-10 uur computeren. Als ik niks anders heb zoals fitness of voetballen. Maar dan zit je al snel aan 3 uur hoor. :wink:
Ik ga nu snel werken. Doei

Drewster 5 mei 2008, 12:05

Tja ik heb als kind de science fiction afdeling van de bib uitgelezen, (niet dat dat persee goed is :)) daarna in mijn eerste studie tijd veel gegamed, niet goed voor mijn studie maar verder niet echt schadelijk zou ik zeggen. Ik denk dat als je je aan de leeftijds indicatie houd die op de games staan dat er dan geen probleem is. GTA3 voor een 12 jaar oud iemand bv, lijkt mij geen goed idee. Dus afgezien van dat je er gewoon veel tijd aan kwijt bent en dat je die tijd beter kan besteden lijkt het me geen probleem.

DAR 15 mei 2008, 15:08

Eigenlijk had ik allang mijn leeftijdsgenoten moeten uitmoorden. In mijn jeugd was er geen heftige game computer, maar wel the A-team. (giga populair in mijn tijd) Daarin werd heel veel geschoten, maar toch stond iedereen weer op. Ik heb dus geleerd dat ik er rustig op los kon schieten en dat het niet erg was. Er gingen toen ook stemmen op dat the A-team verboden moest worden.
En nu is er hetzelfde gezeur over shooters. Over 20 jaar lachen we erom en wordt er over iets anders gezeurd.
Kortom, mijn advies: doe aan sport, kom regelmatig buiten en schiet er lekker op los.

Justinpierik 17 mei 2008, 00:40

Ik wil niet lullig doen maar 3u per dag is gemiddeld voor mij, ik haal goede cijfers op school ga veel uit en sport veel. En alleen mensen die een storing hebben die zullen van FPS's gaan moorden.

thijmen 21 mei 2008, 20:08

Ik heb vanaf de basisschool denk zo totaal 3jaar veel cod gespeeld. Meestal ook wel 2 uur per dag. Daarnaast sportte ik veel(3x per week wielrennen) op zaterdag de hele dag werken 's avonds stappen en de volgende dag huiswerk maken en misschien een vriend opzoeken. Drie uur lijkt veel, maar als je er aan begint zit je er zo aan.
Momenteel speel ik bijna geen games meer. Sport op het moment ook zo ong elke dag behalve zondag en ja er zijn weken met mooi weer. Dan vindt je mij niet achter de pc. Maarja zit nu midden in de examens. Daarvoor ook tentamen weken en natuurlijk een sociaal leven. En heb ook geen leuke games meer. Naja cod4, maar die speelt niet zo fijn als beneden op de pc :lol: .
Alweer afgeleid van mijn natuurkunde boek. Snel weer aan het werk voordat de pc mijn studie v*******t.
Kortom: Het kan best een aantal uur per dag gamen. Ik zeg hiermee niet dat het goed is. Als je ook maar tijd besteed vooral aan een sociaal leven wat toch echt wel stukken belangrijker is. Ter compensatie van het gamen is een aantal x per week sporten ook niet verkeerd :roll:

piacevole 14 juni 2008, 14:58

thijmen:
Ter compensatie van het gamen is een aantal x per week sporten ook niet verkeerd :roll:

Elke dag 40 min fietsen + 3x in de week een uur fitness. :lol:

NHubregtse 14 juni 2008, 15:05

Justinpierik:
Ik wil niet lullig doen maar 3u per dag is gemiddeld voor mij, ik haal goede cijfers op school ga veel uit en sport veel. En alleen mensen die een storing hebben die zullen van FPS's gaan moorden.

Precies hetzelfde geval als bij mij. Ik zit op het VWO, haal achten, en ik game gemiddeld 2,5 uur per dag. Ook zit ik bij een West-Zeeuws Vlaamse voetbalselectie.
Het is misschien wel slecht voor je om 3 uur per dag te gamen, maar daarnaast ben ik heel veel buiten, dus veel sociale contacten. Bovendien haal ik goede punten.
MVG

eduard33 14 juni 2008, 15:10

Het is gewoon de tijd waarin we leven hoor. Ik ben niet zo ouderwets. En net zoals er al gezegt word, nu lachen we om dingen van 20 jaar geleden. Ik ben inmiddels 36 en je moet eens weten hoeveel tijd ik achter dat ding zit! Daar kan soms een tussen de 12 en 16 jarige nog niet aan tippen :lol:
Als ik (zoals nu) een nieuwe game heb, zit ik op een vrije dag soms 17 uur achter m'n scherm te racen! so what?
Op school was ik geen voorbeeld leerling, en begon op mijn 16de al met werken. Ik heb nu een relaxe baan, verdien met bijna 2 mile geheel niet slecht en heb tijd genoeg voor alles wat ik leuk vind. inclusief 200km fietsen. Kortom, het is maar net wat je instelling is. De een is een pietje precies, de ander zal't een worst wezen. Wat is goed? wat is slecht? het is slecht zodra je verantwoordelijkheden aan je laars gaat lappen! maar dan is het een verslaving geworden. En iedere verslaving is slecht.

sdk 8 juli 2008, 17:51

Gamen schijnt goed te zijn voor je oplossend vermogen;). Ook wordt er gezegd dat het (online) gamen beter voor je is dan een (sociaal )passieve activiteit als tvkijken. Vroeger keek iedereen de hele avond tv... na het eten tot bedtijd. Tegenwoordig speel je COOP gears of war ;). Veel leuker en gezelliger , je mist ook niks als je ondertussen ff wat zegt en je kan er meer je eigen ding in kwijt dan dat je een serie of film kijkt.
Maarja of het nu echt goed of slecht voor je is kan bijna niet met zekerheid worden vastgesteld. Bijna onmogelijk daar een sluitend onderzoek naar te doen. Het gevaar lijkt me het gevaar van verslaving zoals bij world of warcraft. Echter beter verslaafd aan wow dan in het park op je 12e blowen , anale s-e-x en een gangbang toch;)? Maar dat is natuurlijk persoonlijk en niet echt een argument;). (Dat je er dom van wordt en geen tijd hebt is ook een loze uitspraak overigens).

Endor 8 juli 2008, 21:24

Wat je ook tijdens het gamen ontwikkeld is je reachtiesnelheid, dit alleen bij FPS dacht ik ;).

Antwoord niet gevonden? Stel hier je vraag: