Wijzigen mac adres netwerkkaart

Rijkenberg 4 mei 2004, 14:05

Volgens Chello kan ik mijn macadres wijzigen van mijn (onboard) netwerkkaart. Hoe doe ik dit? Met winXp.
Grt Ben.

Antwoord niet gevonden? Stel hier je vraag:

Comp-Freak 4 mei 2004, 14:18

Kan volgens mij niet. Is vast in de netwerkchip. Elke chip in de wereld heeft een ander adres.

Venzent 4 mei 2004, 15:38

Comp-Freak:
Kan volgens mij niet. Is vast in de netwerkchip. Elke chip in de wereld heeft een ander adres.

Klopt, je kan hem niet wijzigen, je kan hem meestal wel spoofen (faken). Nu weet ik niet of er een algemene tool voor is, of dat je eentje moet hebben die specifiek is voor je NIC, ff gogglen zou ik zeggen.

Rijkenberg 5 mei 2004, 13:11

Zoals je kunt zien ben ik junior.
Ik heb geen ervaring met dit fenomeen.
Zou je mij meer info kunnen geven hoe ik dit onder WinXp zou kunnen doen?
Het gaat om een onboard netwerkkaart SIS 900-based PCI Fast Ethernet Adapter, die volgens een chellomedewerker altijd een probleem is omdat deze kaart standaard op "0" gezet is.

gerardb 5 mei 2004, 17:13

Lang leve de helpdesk van Chello. Heb er zelf ook enige ervaring mee. Ik belde steeds opnieuw en bij de vijfde keer was het raak: eindelijk iemand die wist waar hij over praatte, en binnen een paar seconden was het euvel verholpen. Maar om terug te komen op jouw probleem, een MAC-adres is inderdaad een 'vast' gegeven die bij de netwerkaart hoort. Om je MAC-adres te achterhalen ga je als volgt te werk: start, uitvoeren, tik hier cmd + enter. Hierna typ je ipconfig/all. De reeks bij 'fysiek' adres is je MAC-adres. Geef dit eens door aan de helpdesk, misschien dat ze dan verder kunnen.
Succes.

Boerke87 5 mei 2004, 20:01

SMAC Download
Jammer dat je er voor moet dokken als je de full version wilt hebben (staat op die site wat je met die evaluatieversie kunt).
Denk wel dat er gratis van die dingen te vinden zijn maar weet zo vlug niet waar.
Overgins kan Chello zelf een MAC Adres goedkeuren aan hun kant. Ze hebben dat enkele dagen geleden bij mijn onboard NIC gedaan en dat was binnen een minuutje gebeurt. Hoeft het zelf niet eens door te geven want zij kunnen al zien welk MAC Adres goedkeuring probeert te vragen voor de verbinding.

lion 5 mei 2004, 21:55

Venzent:
[quote:5368a359ef="Comp-Freak"]Kan volgens mij niet. Is vast in de netwerkchip. Elke chip in de wereld heeft een ander adres.

Klopt, je kan hem niet wijzigen, je kan hem meestal wel spoofen (faken). Nu weet ik niet of er een algemene tool voor is, of dat je eentje moet hebben die specifiek is voor je NIC, ff gogglen zou ik zeggen.[/quote:5368a359ef]
"Faken" kun je inderdaad; dit doe je nml. ook al op 't moment dat je een router achter een (Chello)kabelmodem hangt. Softwarematig plaats je de MAC van de originele netwerkkaart in die router.....
Ton

crazy J 6 mei 2004, 10:41

MAC adres spoofen kan in aantal gevallen makkelijk.
Echter NIC moet de functie ondersteunen.
onder XP
app-beheer - selecteer NIC - eigenschappen - geavanceerd - zie afbeelding. Hier waarde opgeven ( je gewenste MAC adres zonder streepjes ertussen )
reboot - done

Antwoord niet gevonden? Stel hier je vraag: