Losse toets laptop

computer_nerdo 13 november 2006, 22:37

Hallo mensen,
Op de een of andere maffe manier is een toets van mijn laptop los geraakt, namelijk het pijltje naar beneden. Er zit onder de toets zelf een bruggetje, en op het toetsenbord op de laptop zit een rubbertje waar de toets dan dus op drukt en haakjes voor het bruggetje.
Alleen nu krijg ik het niet meer in die haakjes, zou het voor mijzelf mogelijk moeten zijn hem er weer in te plaatsen of zou iemand met verstand ervan dat moeten doen?
En zijn er tips die het misschien wat makkelijker kan maken?
Alvast bedankt :)

Antwoord niet gevonden? Stel hier je vraag:

Frison 14 november 2006, 09:24

Met enige kracht, moet je de toets weer vast kunnen klikken. Let er wel op, dat het 'bruggetje' op de juiste manier geplaatst is.
Je kan ook toetsen vrij simpel verwijderen, door ze los te klikken met een mesje b.v.

Tweaky 15 november 2006, 04:44

Soms is flink wat kracht nodig om de toets weer vast te klikken, ga voorzichtig te werk en let op dat de delen goed inelkaar passen, anders breekt het af.
Mocht het niet lukken, het toetsenbord kan altijd nog worden vervangen. :wink:
Zelf heb ik onlangs een toetsenbord vervangen van een Dell Inspiron 5100. De prijs viel me nogal mee (nog geen 50 euro).
Suc6!

computer_nerdo 15 november 2006, 20:50

Ik ben vandaag even langs een computer winkel hier in de buurt langs geweest om er naar te laten kijken. En het bleek dat het bruggetje gewoonlijk op de laptop zelf zit terwijl de mijne op de onderkant van de toets zit. Hierdoor zou waarschijnlijk de hele toetsenbord bevestiging v/d laptop er uit gehaald moeten worden...

Tweaky 16 november 2006, 08:51

Het toetsenbord kun je meestal losnemen door het volgende te doen:
Klap het scherm zover mogelijk naar achteren en kijk of de strip onder het scherm (boven het toetsenbord) omhoog gewipt kan worden. Door met een kleine schroevendraaier de zijkant omhoog te wippen moet het lukken.
Als de strip weg is zie je de bevestigingsschroeven van het toetsenbord zitten. Deze moet je los schroeven en dan kun je hem omhoog klappen. Kijk uit voor de flatcable. Deze zit meestal met een connector op het mo-bo bevestigd.
Ga bij dit alles vooral voorzichtig te werk !

tinus89 16 november 2006, 19:03

volgens mij is dat bij elk model laptop weer anders. Heb 2 laptops open gehad. Bij de ene moest je hem helemaal demonteren om erbij te kunnen, bij de ander kon je het onderste gedeelte van het frontje(onder de ingebouwde muis dus) losklikken en daarna een schroefje los en dáárna het tobo eruit pakken.

Antwoord niet gevonden? Stel hier je vraag: