Accenten in Windows 7 home 64 bit Engels

gerben 23 december 2011, 09:09

Stel je toetsenbord in op VS internationaal, dan kun je eerst het accent en daarna de letter tikken, waarbij deze gecombineerd worden. Moet je wel een VS indeling hebben natuurlijk. Wellicht is een portugees toetsenbord ook een idee.

Antwoord niet gevonden? Stel hier je vraag:

perloc 23 december 2011, 07:04

US Keyboard.
Vroeger gebruikte ik ALLCHARS, welk prima werkte (in WinXP) om karakters van accenten te voorzien. Ik heb op Internet gekeken maar kon geen eenduidig bericht of site vinden voor Allchars voor Win7 64 bit.
Hoe krijg ik vlot accenten op karakters? (De Alt key met een 4 cijferig intoetsing is onbruikbaar om vlot te typen!!) Is er een vergelijkbaar programmaatje waarmee letters met accenten zijn te genereren?
Landstaal is Portugees hier met veel accenten, maar ook Nederlands gebruikt accenten, zij het weinig.
perloc
P.s. Windows zelf geeft ook met een keycombinatie de mogelijkheid om letters met accenten te schrijven, maar of het werkt niet meer, of ik weet niet (meer) hoe de keycombinatie is voor accenten.

perloc 23 december 2011, 15:00

Dat is wel een aardige oplossing, maar voldoet niet erg goed. Het is nu nogal bewerkelijk om de in aanmerking komende karakters bij gebruik van de diverse tekens als ' " , enzovoort gescheiden te houden!! Dus zo'n beetje lood om oud ijzer met de Alt key en de 4 cijferige combinatie. Switchen tussen US en US Int. kan natuulijk ook, maar is ook bewerkelijk. ALLCHARS was een schitterende oplossing! Alt, ' e gaf gelijk é !!
Een Portugees keyboard heb ik wel maar dit is een laptop! En om daar een Portugees keyboard voor aan te schaffen en erin te zetten is nogal kostbaar!! Een extern USB keyboard kan natuulijk ook maar ook dat heeft zo zijn bezwaren....
perloc

gerben 23 december 2011, 15:59

Als je op vs internationaal ' en e intikt, krijg je automatisch é. Nog een toets minder dan jouw allchars oplossing. Toch? Omschakelen is nergens voor nodig, je kun het gewoon zo laten staan.

perloc 23 december 2011, 16:32

Wat ik bedoelde is als volgt:
Als je b.v. het volgende wil typen "Een mooie dag"', en je gebruikt dat Internationale keyboard dan krijg je Ëen mooie dag. Het sluithaakje blijft hangen, en als je nogmaals een sluithaakje gebruikt krijg je ''''.
Maar Ok, het is een oplossing....
In ieder geval bedankt hiervoor!
perloc

gerben 24 december 2011, 02:50

Als je een los diakritisch teken wilt, tik je dat eerst aan, gevolgd door een spatie. Je combineert als het ware een accent met een "spatieteken". Dat is even wennen, maar in het geheel minder gedoe, dan alt-combinaties.

Antwoord niet gevonden? Stel hier je vraag: