Six O'Clock High: Leuke actie in vergeten vliegtuigen

© PXimport

Six O'Clock High: Leuke actie in vergeten vliegtuigen

Geplaatst: 7 oktober 2013 - 08:31

Aangepast: 16 november 2022 - 10:00

Robin Smit

Vliegen en arcade zijn twee termen die opmerkelijk goed samen gaan. Dat ze er zelfs voor kunnen zorgen dat vergeten vliegtuigen hier nog spannend van kunnen worden, bewijst Six O'Clock High. In deze app stap je namelijk aan boord van een houten dubbeldekker voor de nodige actie.

Six O'Clock High is arcade game waarin je in verschillende levels luchtgevechten aan gaat met vijandige vliegtuigen. Ondanks dat de game dit niet vermeldt, lijkt de setting hiervan gebaseerd te zijn op de eerste wereldoorlog. Zo vliegen de dubbeldekkers, zeppelins en andere vergeten vliegmachines je om de oren.

In de game bestuur je in elke level hetzelfde vliegtuig dat je, naarmate de game vordert, steeds sterker kan maken. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw schutter een bril aan te meten, of het vliegtuig beter bestand te maken tegen vijandelijke aanvallen met behulp van een rol duct tape. Dat de game zichzelf hiermee niet te serieus neemt mag duidelijk zijn. Dit is echter iets dat je in verschillende aspecten van Six O'Clock High terugziet en er zo voor zorgt dat de game de nodige dosis leuke actie brengt.

 

© PXimport

Zo is ook de besturing van de game luchtig en leuk gehouden. Door met je vinger over het scherm te vegen, beweeg je door de lucht. Om vijandelijke vliegtuigen uit te schakelen moet je er alleen voor zorgen dat je op de juiste manier achter ze komt vliegen. Gebeurt dit andersom dan is het snel afgelopen met jouw vliegcarrière. Helaas zorgt dit er wel voor dat de game niet erg veel diepgang heeft en daardoor geen tip is voor mensen die zichzelf uren hopen te vermaken. Misschien komt dit ook door de iets te eentonige soundtrack die je gewoon niet langer dan vijf minuten kan aanhoren.

Conclusie

Six O'Clock High is een arcade vliegspel waarbij je in verschillende levels vijandelijke vliegtuigen uit de lucht moet halen. Door met je vinger over het scherm te vegen is het de bedoeling om jouw vliegtuig zo uit te lijnen, dat dit mogelijk wordt. De game neemt zichzelf niet te serieus en brengt hiermee de nodige dosis leuke actie. Wel moet worden gezegd dat de gameplay van Six O'Clock High weinig diepgang heeft.

6,0

Ons oordeel

Pluspunten

Leuke actie

Niet te serieus

Minpunten

Weinig diepgang

Eentonige muziek

Conclusie

Prijs: € 0,89 Beschikbaar voor: iPhone & iPad Getest op: iPhone [Download Six O'Clock High in de App Store](http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=24371&a=2013071&url=https%3A%2F%2Fitunes.apple.com%2Fnl%2Fapp%2Fsix-oclock-high%2Fid674629093%3Fmt%3D8%26uo%3D4%26partnerId%3D2003)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten