© PXimport

Facebook wordt mobiele bank

Geplaatst: 14 april 2014 - 12:12

Aangepast: 16 november 2022 - 09:56

Redactie ID.nl

In Ierland heeft Facebook de status van digitaal financieel dienstverlener aangevraagd. Het bedrijf wil mobiele financiële diensten gaan aanbieden. Klein probleem: er zijn amper gebruikers die dat zien zitten. Ze vertrouwen Facebook niet.

Facebook heeft in Ierland de status van financieel dienstverlener aangevraagd. Het bedrijf wil toestemming van de marktregelaars om gebruikers de mogelijkheid te geven om geld te kunnen opslaan binnen hun profiel en dat te kunnen gebruiken om te betalen of om over te maken naar anderen. Dat meldt de Financial Times.

Gebruikers zouden een tegoed kunnen opbouwen bij Facebook dat vervolgens een geldig betaalmiddel moet zijn binnen Europa. Het Europees hoofdkantoor van Facebook staat in Ierland, vandaar dat juist bij de Ierse overheid het verzoek is ingediend. Het bedrijf zou al in gesprek zijn met drie startups uit Londen die internationale gelddiensten verzorgen, TranserWise, Moni Technologies en Azimo.

Probleem: consument vertrouwt Facebook niet

Probleem voor Facebook wordt het vertrouwen. Volgens analisten van Ovum heeft slechts 1 procent van de mensen vertrouwen in Facebook als beheerder van hun geld. Of welk ander sociale netwerk dan ook.

"Het blijft tevens de vraag hoe Facebook omgaat met de uitvoering van mobiele betalingen gezien de slechte ervaringen met mobiele commerciele applicaties", schrijft Ovum. Zo is Facebook Credits een stille dood gestorven terwijl de belangrijkste m-commercedienst Gifts nauwelijks bij de gebruikers aanslaat.

Bron: Webwereld

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000