Google komt met nieuwe maildienst

© PXimport

Google komt met nieuwe maildienst

Geplaatst: 23 oktober 2014 - 10:14

Aangepast: 16 november 2022 - 09:54

Redactie ID.nl

Google komt met een nieuwe e-maildienst, waarbij Gmail-gebruikers hun oude adres blijven gebruiken. De dienst heet Inbox en is momenteel alleen op uitnodiging beschikbaar.

In plaats van een radicale nieuwe interface voor Gmail, komt Google met een (momenteel) losse e-maildienst genaamd Inbox. Momenteel kun je Inbox alleen gebruiken met een uitnodiging - net als in de begintijd van Gmail zelf. De nieuwe e-maildienst is meer future-proof met features die geleend zijn uit Google Now en Android Wear.

Zo voegt Google een snooze-feature toe. Dat is het wekker-idee: je kunt op een later tijdstip worden herinnerd aan e-mails die wel belangrijk zijn maar waar je net even geen tijd voor hebt.

 

© PXimport

Ook leent Google van zijn eigen Now-dienst door belangrijke informatie (over bijvoorbeeld afspraken) direct te presenteren op het overzicht, zonder dat de e-mail open geklikt hoeft te worden. Dit past in het wearables-idee dat informatie direct gepresenteerd moet worden zonder interactie van de gebruiker.

 

© PXimport

Ten derde probeert Google het idee van de labels uit Gmail opnieuw uit te vinden. Nu heet het Bundles: een volgens Google slimmere manier om orde aan te brengen in de chaos van je inbox door e-mails te groeperen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000