Hoe breng je de thuisknop terug in Edge?

© PXimport

Hoe breng je de thuisknop terug in Edge?

Geplaatst: 27 november 2015 - 07:34

Aangepast: 14 december 2022 - 12:15

Redactie ID.nl

Dat minimalistisch de trend is, dat mag geen verrassing meer heten en het komt de interfaces van veel programma's dan ook ten goede. Soms wordt er echter iets teveel weggehaald, zoals de thuisknop in Edge. Hoe haal je die terug?

Dat blijft dan toch wel weer het fijne van software ten opzichte van hardware. Als Apple besluit om de iPhone van een knopje minder te voorzien, dan heb je het daar maar mee te doen. Maar als Microsoft, of welke andere softwarefabrikant dan ook, besluit om een knop te verwijderen uit een interface, dan kun je die meestal wel weer terughalen. Wij vinden het verdwijnen van de thuisknop in Edge een groot gemis, omdat het nu eenmaal de snelste manier is om een blanco of andere pagina te openen. Het fijne is dat je de knop in Edge niet alleen terug kunt halen, maar ook nog kunt aangeven dat hij naar een specifieke pagina moet leiden. Lees ook: Start10 - Windows 10 in oude stijl.

De knop terughalen

Om dit te bewerkstelligen open je Edge en klik je rechtsboven op het pictogram met de drie puntjes en vervolgens op Instellingen in het menu dat uitklapt. Er verschijnt een balk aan de rechterkant, waarin je onder andere de optie Openen met ziet.

 

© PXimport

Je kunt precies aangeven waar de knop naartoe moet verwijzen.

Wanneer je hier kiest voor Specifieke pagina, dan kun je aangeven naar welke pagina de thuisknop moet verwijzen. Handig, maar waar is die thuisknop dan? Die haal je heel eenvoudig tevoorschijn. Scrol naar beneden en klik op Geavanceerde instellingen weergeven.

 

© PXimport

Vervolgens zet je de knop met een eenvoudige schakelaar weer aan.

Bovenin zie je de optie De knop Startpagina weergeven. Zodra je hierop klikt, verschijnt de knop weer in de interface, maar deze verwijst nu naar de pagina die je zojuist hebt ingesteld. Dus de knop is niet alleen terug, maar ook nog eens vele malen nuttiger.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000