Wissel bestanden uit tussen Windows, Mac, iOS en Android

© PXimport

Wissel bestanden uit tussen Windows, Mac, iOS en Android

Geplaatst: 8 oktober 2014 - 04:44

Aangepast: 24 november 2022 - 11:05

Redactie ID.nl

Er zijn veel oplossingen en diensten om bestanden te versturen via internet. Send Anywhere maakt het eenvoudig om bestanden uit te wisselen tussen Windows, Mac, iOS en Android. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en webbrowser. Voor smartphones en tablets is een app beschikbaar.

Stap 1: Send Anywhere

Met Send Anywhere kun je bestanden versturen en ontvangen. Hierbij wordt geen gebruikgemaakt van een 'tussenserver' waarbij je bestand tijdelijk wordt opgeslagen. Send Anywhere werkt volgens het p2p-principe. Dit houdt in dat de verzendende partij online moet zijn als de ontvangende partij het bestand wil binnenhalen. Registratie en mailadressen achterlaten is overbodig, je kunt Send Anywhere direct gebruiken op elk apparaat en elk besturingssysteem.

Stap 2: Verzenden

De website van Send Anywhere werkt met twee type bezoekers: een zender en een ontvanger. Surf op de computer vanwaar je bestanden wilt versturen naar www.send-anywhere.com. Klik op Add files en kies de bestanden die je wilt sturen. Je kunt meerdere bestanden gelijktijdig selecteren of steeds de knop Add files gebruiken om meer bestanden klaar te zetten om te versturen. Bevestig met de knop Send files. De website toont onder andere een korte cijfercode en QR-code.

Iemand (jij of een ander) die de bestanden die zojuist zijn klaargezet wil ophalen, surft naar www.send-anywhere.com. Geef de korte cijfercode op bij Input key en haal de bestanden binnen met de knop Receive file.

Stap 3: Van- en naar mobiel

Voor iOS- en Android-gebruikers is er een Send Anywhere-app. Hiermee kun je bestanden eenvoudig versturen vanaf je smartphone/tablet naar je eigen computer of andere smartphone/tablet. De werking is nagenoeg hetzelfde als de website: tik op Send, geef aan wat je wilt versturen en de app toont een korte cijfercode en QR-code. Als je bestanden wilt ontvangen, kun je een korte cijfercode opgeven bij Receive. De optie Scan QR code maakt het intikken van de cijfercode zelfs overbodig en is handig om bestanden te ontvangen van je eigen computer.

 

© PXimport

Send Anywhere kan overal en altijd gebruikt worden: thuis, onderweg en met elk type apparaat.

Send Anywhere is niet alleen handig om bestanden met anderen uit te wisselen, je kunt de dienst ook gebruiken in je thuisnetwerk om iets van een pc naar je laptop te kopiëren. Ingewikkelde netwerkinstellingen en prutsen met gedeelde mappen is niet nodig, Send Anywhere werkt direct!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten