Zo houd je e-mails van Google+ uit Gmail

© PXimport

Zo houd je e-mails van Google+ uit Gmail

Geplaatst: 10 januari 2014 - 22:00

Aangepast: 24 november 2022 - 10:33

Joris Peterse

Google maakt het sinds kort mogelijk om e-mailberichten te sturen naar mensen via Google+. Zo kunnen mensen die jouw e-mailadres niet weten alsnog in je Gmail-inbox komen door je op Google+ op te zoeken. Zo schakel je dit uit!

De nieuwe functionaliteit van Google+ stelt gebruikers in staat om elkaar e-mails te sturen zonder dat je daar een Gmail-adres voor nodig hebt. Je stuurt je mailtje simpelweg naar de Google+-persoon.

Deze functie staat standaard ingeschakeld bij ieder Google-account, en sinds de introductie van Google+ (zo'n anderhalf jaar geleden) word je standaard ook opgezadeld met een Google+-account bij het aanmaken van een Gmail-adres. Als je je nooit bezighoudt met Google+ kan je inbox dus plotseling gevuld worden met mailtjes van personen aan wie je nooit je e-mailadres hebt gegeven.

Uitschakelen

Ben je hier niet van gediend, dan kan je dit uitzetten door in te loggen op Gmail met je Google-account. Vervolgens druk je rechtsboven op het tandwieltje, gevolgd door Instellingen.

 

© PXimport

Als je niet wilt dat mensen op Google+ je een e-mail sturen, zet je dat in de Gmail-instellingen uit.

Onder het tabblaadje 'Algemeen' vind je de kop E-mail via Google+, waar je de vraag Wie mogen jou e-mailen via je Google+-profiel? en een drop-down keuzemenu ziet. Standaard staat deze ingesteld op Iedereen op Google+, wat inhoudt dat iedere Google+-gebruiker je standaard een e-mail kan sturen.

Om deze functionaliteit helemaal uit te zetten, kies je uit het menu de optie Niemand. Eventueel is het ook mogelijk om Kringen of Uitgebreide kringen te kiezen, zodat je alleen gemaild kan worden door mensen die je wellicht kent.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten