Haal meer uit je Chromecast met deze 5 gratis apps

© PXimport

Haal meer uit je Chromecast met deze 5 gratis apps

Geplaatst: 11 juli 2014 - 05:00

Aangepast: 24 november 2022 - 11:00

Joris Peterse

Sinds begin dit jaar is Googles Chromecast verkrijgbaar in Nederland. Hiermee heb je een goedkope mediaspeler ter grootte van een usb-stick, die vanuit Chrome en andere apps in HD-kwaliteit naar de tv streamt. Er zijn al redelijk wat toepassingen die je op het grote scherm van je tv tovert.

Google Cast

Met deze Chrome-browserextensie kun je inhoud van de browser op de pc direct op het beeld van je tv-scherm tonen. Dit doe je eenvoudig door op het knopje rechtsboven in de browser te klikken.

 

© PXimport

Netflix

Zodra je een film of serie afspeelt in de app van Netflix en er is een Chromecast aanwezig in hetzelfde wifi-netwerk, kun je met een simpele druk op de knop de video op je tv tonen.

 

© PXimport

YouTube

Net als in Netflix kun je met de Youtube-app op je tablet of smartphone de video's met een druk op de knop naar het grote scherm verplaatsen. Je mobiele apparaat wordt in feite een YouTube-afstandsbediening.

 

© PXimport

TicTacToe for ChromeCast

Hoewel drie op een rij een suf spelletje is, is het concept wel origineel. Met de iOS- en Android-app speel je zowel op je mobiele apparaat als op je tv.

 

© PXimport

Dayframe

Even met de familie de vakantiefoto's terugkijken? Met deze Android-app laat je de foto's vanaf je smartphone of tablet direct op de tv zien. Let wel op dat veel Chromecast-functies als in-app-aankoop toegevoegd moeten worden.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000