Denon Ceol Carino - De beste audio voor op je bureau?

© PXimport

Denon Ceol Carino - De beste audio voor op je bureau?

Geplaatst: 18 augustus 2014 - 12:33

Aangepast: 24 november 2022 - 11:03

Justin Doornekamp

Een geluidssysteem voor je pc mag niet al teveel ruimte innemen en het prijskaartje mag niet al te hoog zijn. Toch stel je waarschijnlijk wel hoge eisen aan de geluidskwaliteit. Voldoet Denons miniset Ceol Carino aan alle wensen? Je leest het in de review.

Om maar even met de deur in huis te vallen: de prijs van Denons set is aan de hoge kant. Voor ongeveer 350 euro krijg je twee bescheiden speakers en een ontvanger. Dit lijkt veel geld voor wat je krijgt (voor dat bedrag kun je ook een 5.1-set in huis halen), maar Denon heeft nooit bekend gestaan om half werk. Wanneer het Japanse elektronicabedrijf met een nieuw product komt, moet het aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Alleen om de prijs mag je de Ceol Carino dus niet afschrijven.

Vult de woonkamer met geluid

De twee speakers produceren heel wat geluid. Er is een volumebepaler aanwezig, waardoor grote geluidsverschillen (bijvoorbeeld tussen een YouTube-video en de muziek op je harde schijf) automatisch worden rechtgetrokken. De speakers laten zich overigens gemakkelijk aansluiten. Via usb of bluetooth maakt de Ceol Carino eenvoudig verbinding met je pc of telefoon.

Uit de boxjes komen heldere klanken en ondanks het ontbreken van een losse subwoofer zijn ook de lage tonen goed te horen. Het is maar net wat je gewend bent. Van mij had de bas wel iets voller mogen klinken. Er zijn door de pre-out-aansluiting wel mogelijkheden om het systeem uit te breiden met een subwoofer.

 

© PXimport

De afstandsbediening is klein en fijn, maar is voor een pc-set een ietwat overbodig extraatje.

De speakers hebben niet echt een 'breed' geluidsbereik. Je moet de boxjes dus richten op de plek waar je zit, want van de zijkant klinkt het geluid al snel wat matter en gedempt. Er is een zogenoemde 'Wide Sound'-optie beschikbaar die dit euvel zou moeten oplossen, maar het verschil is nauwelijks hoorbaar. Ceol Carino kwalificeert zich daarmee niet voor de woonkamer, maar eerder voor de werkkamer op het bureau. Eigenlijk dus precies zoals Denon het product in de markt zet.

Onnodige extra's

Met dat gezegd worden er enkele onnodige onderdelen meegeleverd met de set. Een kleine afstandsbediening is bijvoorbeeld niet echt nodig wanneer je aan je bureau zit. Met evenveel gemak bedien je de set via een (multimedia-)toetsenbord of eventueel via het bedieningspaneel.

 

© PXimport

Door het kleine display is het helaas niet mogelijk om te zien naar welk nummer je luistert.

Eigenlijk is de bedienings-/versterkingsunit best onhandig op een bureau, omdat deze redelijk wat plek inneemt. Gelukkig is het mogelijk het paneel verticaal op de bijgeleverde standaard te plaatsen, waardoor dit minder ruimte inneemt. Het schermpje draait mee, waardoor alle informatie ook verticaal af te lezen is. De knoppen zijn echter gericht op horizontaal gebruik, maar dit is verder niet hinderlijk. Het is wel jammer dat het display te klein is om informatie te tonen over de muziek die je luistert. Nu is de scherminformatie beperkt tot het volumeniveau en welke bron er actief is.

De speakers kun je op een plastic, met rubber afgewerkte standaard plaatsen en dat is zeker aan te raden in verband met het eerder genoemde geluidsbereik. Er zijn twee standen beschikbaar. Erg 'sexy' zien de boxjes er niet uit op een standaard, omdat ze wat uitsteken of omdat er een gat ontstaat aan de onderkant (afhankelijk van de stand).

 

© PXimport

Wanneer je een Ceol Carino-speaker op de meegeleverde standaard plaatst, ontstaat aan de onderkant een onesthetische spleet.

Conclusie

Het zijn slechts kleine kanttekeningen bij een verder prima audiosysteem. Je zult erg genieten van de heldere klanken en het gebruikersgemak die Denons Ceol Carino biedt. Hoewel de speakers een woonkamer kunnen vullen met geluid, komen ze pas echt tot hun recht in de werkkamer naast de pc.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Hoogwaardig geluid

Gemakkelijk aan te sluiten

Minpunten

Geluidsbereik

Mist multimediaweergave[/plusmin]

Conclusie

Denon Ceol Carino ----------------- **Prijs:** € 349,- **Afmetingen:** 17,5 x 20,1 x 6 cm **Gewicht:** 1,5 kg **Vermogen per kanaal:** 25 W (RMS) **Frequentiebereik:** 70 Hz – 20 kHz **Meer info:** [Denon-hifi.nl](http://www.denon-hifi.nl/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000