Software-update: geen drones meer rond Witte Huis

© PXimport

Software-update: geen drones meer rond Witte Huis

Geplaatst: 29 januari 2015 - 07:43

Aangepast: 24 november 2022 - 11:12

Daan Doedens

Slecht nieuws voor eigenaars van een DJI Phantom, misschien wel de bekendste drone ter wereld: zij mogen hun speeltje niet meer in Washington D.C., de hoofdstad van de Verenigde Staten, laten vliegen. En dat allemaal door één dronken medewerker van een inlichtingendienst.

Drie dagen geleden gebeurde iets waar de Amerikaanse overheid al een tijdje voor vreesde: een drone landde in de tuin van het Witte Huis. Voor een onbemande bestuurbare helikopter was het blijkbaar geen probleem om tot op een paar meter van de Amerikaanse president en zijn gezin te komen. De veiligheid was in het geding. Lees ook: Drones: 10 zeer bijzondere toepassingen.

25 kilometer

Een dag later bleek dat het slechts ging om de drone van een dronken medewerker van de National Geospatial-Intelligence Agency, een onderdeel van het Ministerie van Defensie. Het deed de discussie over de veiligheid rond het Witte Huis wel oplaaien: als iemand zomaar een drone in de tuin van de president kan laten landen, kunnen kwaadwillenden dat ook.

Nog voor de regels officieel zijn aangescherpt, heeft DJI, het Chinese bedrijf dat de drone maakt, al stappen ondernomen. Een verplichte software-update moet voorkomen dat eigenaren de Phantom binnen een straal van 25 kilometer van het Witte Huis laten vliegen. Het is een eerste stap naar een verscherpte regelgeving voor het besturen en gebruiken van drones.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000