Eenvoudig foto's bewerken met Paint Shop Pro 8

| 5 november 2003, 14:17

How To
pagina 2 Boodschappenlijst.
pagina 3 Stap 1: Voorbereiding
pagina 4 Planning en kwaliteit
pagina 5 Een aantal tips vooraf
pagina 6 Stap 2: Scannen
pagina 7 Stap 3: Verbeteren
pagina 8 Stap 4: Retoucheren, Het gereedschap Krasjes Verwijderen is ideaal voor herstelwerkzaamheden.
pagina 9 Stap 5: Opslaan
pagina 10 Stap 6: Andere verbeteringen, Ook rode ogen zijn eenvoudig te corrigeren met Pain Shop Pro 8.
pagina 11 Stap 7: Lensvervormingen en perspectief, Paint Shop Pro 8 heeft speciale hulpjes om lenscorrecties uit te voeren., Na de perspectiefcorrectie staat het gebouw weer recht voor de camera.
pagina 12 Stap 8: Delen en spelen, Het filter Ballen En Bellen vult het scherm met 3D-figuren., Alle effecten zijn zeer uitgebreid aan te passen naar uw eigen wensen.
pagina 13 Stap 9: Uitknippen/vrijstaand maken, Met de achtergrondwisser is het uitknippen van een object in een afbeelding kinderlijk eenvoudig.
pagina 14 Stap 10: Vervormen, Leef u helemaal uit met het Verwringpenseel., Met de functie Fotolijst voegt u een rand aan uw foto’s toe., Upload uw foto’s naar Photobox en deel ze met al uw vrienden.
[/center.
pagina 15 Conclusie

Paint Shop Pro 8 geeft u als amateur fotobewerker een aanzienlijke hoeveelheid nieuwe gereedschappen voor het bewerken en verbeteren van uw foto’s. Wij gaan er meteen mee aan de slag en laten u zien wat de beste manier is om oude foto’s te optimaliseren voor digitaal gebruik. Daarna gaan we een stapje verder en laten u zien wat u kunt doen met lensvervormingen en perspectiefveranderingen. Tenslotte duiken we nog wat dieper in de effec

Stap 4: Retoucheren


Beschadigingen en stof op oude foto’s zijn met Paint Shop Pro makkelijk weg te werken. In het menu Aanpassen / Grofkorreligheid / Toevoegen/Verwijderen vindt u de filter Automatisch Krasjes Verwijderen. In de praktijk doen deze filters meer kwaad dan goed. In ieder geval is het beter eerst de grote beschadigingen weg te werken met het gereedschap Krasjes Weghalen en het Kloonpenseel uit het gereedschappenpalet.
Door het gereedschap Krasjes Weghalen een aantal keer over krasjes en vouwen te halen vervaagt de beschadiging. Voor de meer gedetailleerde delen van de foto, zoals gezichten en kleding, kunt u beter het Kloonpenseel gebruiken. Hiermee kiest u eerst de gewenste vorm, grootte, hardheid en zelfs rotatie van het penseel. Zoom in op de plek waar u een verbetering wilt aanbrengen en selecteer daarna een punt naast de beschadiging. Klik daarop terwijl u de Shift-toest ingedrukt houdt. Vanaf dit punt zullen de pixels worden gekopieerd (gekloond) naar de door uw gewenste plaats. Vervolgens schildert u voorzichtig over de beschadiging totdat die verdwenen is. Het kruisje geeft aan vanwaar de pixels worden gekopieerd. Door herhaaldelijk te herselecteren en waar nodig verzachten met het Krasjes Verwijderen gereedschap krijgt u de mooiste resultaten. Vermijd uiteraard te kopiëren van beschadigde delen.

Het gereedschap Krasjes Verwijderen is ideaal voor herstelwerkzaamheden.
Door met Kloonpenseel nabijgelegen pixels over beschadigingen te kopiëren verdwijnt de lange beschadiging.

Lees verder >>
De reacties worden ingeladen, een moment geduld...