Eminent EM7485 - Slimme aanvulling voor je televisie

© PXimport

Eminent EM7485 - Slimme aanvulling voor je televisie

Geplaatst: 10 juli 2014 - 05:45

Aangepast: 24 november 2022 - 11:00

Maikel Dijkhuizen

Eminent brengt met de EM7485 na een lange periode van stilte eindelijk weer een mediaspeler op de markt. De makers kiezen wederom voor de veelgebruikte RTD1186-processor van Realtek, waardoor het apparaat zo'n beetje alle audio- en videobestanden weergeeft.

De behuizing van de EM7485 bestaat volledig uit kunststof. Vergeleken met eerdere mediaspelers van Eminent vinden we het ontwerp vanwege de goedkope materiaalkeuze minder stijlvol. Aan de voorkant lijkt er door het zwartgelakte gedeelte net of er een display aanwezig is, maar na inschakeling van het apparaat blijkt dat een illusie.

Ten opzichte van voorganger EM7385 heeft Eminents nieuwste parapaardje minder aansluitingen aan boord. Zo zijn er in plaats van vier nu twee usb-poorten voorhanden. Verder heeft het technologiebedrijf de SATA host-aansluiting en wifi-module achterwege gelaten. Het goedkope materiaal en het verminderen van de hoeveelheid aansluitingen hebben wel als voordeel dat de adviesprijs van deze mediaspeler meevalt. Via een klepje aan de zijkant is het mogelijk om een 3,5 inch-schijf van maximaal 4 TB te monteren.

Degelijk menu

De gebruikersinterface ziet er degelijk uit, al is het op grafisch gebied geen hoogvlieger. Mediabestanden die op netwerkbronnen en lokale opslagdragers staan opgeslagen, herkent het apparaat feilloos. Fijn is dat deze mediaspeler, in tegenstelling tot het voorgaande model, nu wel in staat is om filminformatie en covers op te halen. Helaas kost deze functie wel veel tijd, want je dient voor iedere titel apart de gegevens binnen te halen.

 

© PXimport

Verder downloadt de EM7485 tijdens de filmweergave ontbrekende ondertitels. Eminent heeft er overigens voor gekozen om de ondersteuning voor Android en 'third-party' webdiensten te laten vallen. Gebruikers hebben wel toegang tot onder meer YouTube, Facebook, SHOUTcast en een browser. Ondersteuning voor Netflix ontbreekt.

Conclusie

Als je een omvangrijke filmcollectie hebt, zal deze mediaspeler goed van pas komen. De EM7485 heeft namelijk een brede bestandscompatibiliteit, waardoor dit apparaat meer videoformaten accepteert dan ingebouwde mediaspelers van smart tv's. Zo lukt het onder meer om iso-images van dvd's en blu-rays weer te geven. Ook liefhebbers van 3D-films kunnen met deze mediaspeler uit de voeten. Wanneer je de matige behuizing voor lief neemt, haal je met de EM7485 een prima mediaspeler in huis.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Prijs

Compatibiliteit bestanden

Ondertitels downloaden

Minpunten

Goedkoop uiterlijk

Conclusie

Eminent EM7485 -------------- **Prijs** € 139,50 **Mediaprocessor** Realtek RTD1186 **Geteste firmware-versie** V10.1.27 r11407 **Videoformaten** Avi, mkv, ts, tp, trp, m2ts, mp4, mov, m4v, vob, iso, dat, wmv, asf, asp, rm, rmvb, flv **Videocodecs** Mpeg-1, mpeg-2, h.264, x.264, wmv9, vc-1, xvid, divx, RealVideo **Audioformaten** Mp3, mp2, ogg, aac, ra, flac, wav, wma, pcm, lpcm, adpcm, ac3, Dolby TrueHD, DTS, DTS HD MA **Afbeeldingsformaten** Jpeg, bmp, png, gif, tif **Ondertitels** Srt, smi, sub, vob, pgs **In- en uitgangen** HDMI 1.4, composiet, component, s/pdif (optisch en coaxiaal), 2 × usb2.0-host, usb3.0-slave, kaartlezer (SD/SDHC), ethernet 10/100/1000 **Meer info** [www.eminent-online.com](http://www.eminent-online.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000