Free Youtube to MP3 Converter 3.8

| 3 september 2010, 17:21

Review

Free Youtube to MP3 Converter is een van de weinige programma's die YouTube-video's kan converteren naar mp3. Het programma heeft een vrij simpele, sobere interface en doet wat ouderwets aan, maar het werkt wel, en dat is toch het allerbelangrijkste.

Let erop bij het installeren van Free Youtube to MP3 Converter dat u alle vinkjes van DVDVideoSoft-toolbar uitvinkt, waarschijnlijk hebt u hier geen behoefte aan. Om van een YouTube-video een mp3-bestand te maken, kopieert u de URL van de YouTube-video en plakt u deze in het grote witte blok van de converter. U kunt meerdere URL’s na elkaar toevoegen. Als u wilt, kunt u de uitvoermap en -naam nog veranderen en instellen in welke kwaliteit u uw muziekbestand wilt hebben. Klik op Downloaden en uw bestand wordt gedownload en geconverteerd naar mp3. Als het programma klaar is met downloaden geeft het een duidelijke ‘pling’, dus het is niet noodzakelijk om te blijven kijken hoe de download vordert. Dit kan namelijk best lang duren, zeker als u een mp3 van de hoogste kwaliteit wilt.

Het belangrijkste wat u bij de opties kunt veranderen is de taal, maar als het goed is, staat deze al op Nederlands. Eventueel kunt u ook hier controleren op updates, maar als er een update is, geeft het programma dat vaak zelf aan wanneer u het opstart voor gebruik.

Een nadeel van dit programma is dat het reclame toont bij het afsluiten, waar u een aantal seconden lijkt te moeten wachten voordat het verdwijnt. Maar als u gewoon op het kruisje rechtsbovenin drukt, verdwijnt de reclame meteen.

Er zijn ook websites die YouTube-filmpjes naar mp3 kunnen converteren, maar dan kunt u er maar één tegelijk omzetten. Een voorbeeld van zo'n site is Video2mp3.

Kies de kwaliteit voor je mp3’tjes.

Free Youtube to MP3 Converter

Freeware
Taal Nederlands
Download 17,2 MB
OS Windows XP/Vista/7
Systeemeisen Onbekend
Maker DVDVideoSoft
Oordeel 7/10

Pluspunten
Kan mp3 in verschillende kwaliteiten en formaten opslaan
Kan meerdere bestanden in een keer downloaden
Minpunten
Groot bestand om te downloaden
Niet erg snel met converteren van video’s
Reclame bij afsluiten programma

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

De reacties worden ingeladen, een moment geduld...