Fresh 'n Rebel Rockbox #3 - Indrukwekkend geluid

© PXimport

Fresh 'n Rebel Rockbox #3 - Indrukwekkend geluid

Geplaatst: 15 november 2014 - 07:00

Aangepast: 24 november 2022 - 11:08

Justin Doornekamp

Fresh 'n Rebel bewees met de Rockbox Fold een kwalitatief sterke bluetooth-speaker af te kunnen leveren. Met de Rockbox Cube sloeg de Nederlandse producent dan weer de plank mis. Waar gaat het heen met nummertje drie, de Rockbox #3?

Waar Fresh 'n Rebels Rockbox Cube klein is en de Rockbox Fold in brillenkokerformaat is uitgevoerd, is de Rockbox #3 een zwaar en groot bakbeest. Imposant, dat kun je wel stellen, maar is met een gewicht van 1340 gram ook iets minder goed te vervoeren.

De matte, siliconen behuizing en de grote functieknoppen zijn de aandrager van het strakke uiterlijk. Op de luidspreker zitten slechts drie toetsen, maar deze hebben wel een dubbele functie. Druk je eenmaal op het pijltje naar links of rechts dan spoel je een nummer terug of sla je juist een liedje over. Houd je de knoppen echter ingedrukt, dan kun je het volume bepalen.

Hetzelfde geldt voor het telefoonknopje, waarmee je niet alleen een telefoontje aan kunt nemen maar ook nummers kunt starten of pauzeren. Met weinig toetsen kun je dus veel bereiken. Door deze keuze oogt de Rockbox #3 een stuk rustiger dan menig ander bluetooth-speakertje. Ook het gebrek aan een felle kleur zorgt ervoor dat deze speaker in geen enkele woonkamer misstaat.

 

© PXimport

Weinig toetsen, veel functies.

Geen vervorming

Als je goed kijkt dan zie je twee drivers zitten van 70 mm, goed voor een uitgangsvermogen van tweemaal 12 watt. Het resultaat is dat je het volume echt hoog kunt zetten. Waar veel draagbare luidsprekers nog geen woonkamer kunnen vullen, doet de Rockbox #3 dat moeiteloos. Een veel voorkomend probleem onder bluetooth-speakers is dat er vervorming optreedt wanneer je het volume erg hoog zet. Fresh 'n Rebels luidspreker weet dat als een van de weinige producten te voorkomen en muziek klinkt kwalitatief gezien op iedere volumestand hetzelfde.

Genoeg accessoires

Ook laat de audioproducent je niet in de steek voor wat betreft de accessoires. Krijg je bij sommige sets enkel een (veel te kort) usb-oplaadkabeltje, bij #3 krijg je daar nog een audiokabeltje én een speciale lader bovenop, waardoor je enkel nog een stopcontact hoeft te zoeken om het apparaat op te laden. Een apart bijgeleverde lader is vrij uniek voor bluetooth-speakers in deze prijsklasse.

 

© PXimport

Bij de accessoires van de Rockbox #3 vind je ook een losse lader.

Het prijskaartje van 79,99 euro dat aan de Rockbox #3 hangt is echt een koopje vergeleken met draagbare speakers die ook maar enigszins in de buurt komen van de kwaliteiten van Fresh 'n Rebels speaker. Het geluid dat bijvoorbeeld uit duurdere bluetooth-speakers als Harman Kardons Esquire Mini of JBL's Charge 2 komt mag dan kwalitatief net iets beter zijn, de Rockbox #3 kost slechts de helft. Je krijgt voor de helft van de prijs dus veel meer voor je geld. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gemiddelde afspeeltijd van maar liefst 24 uur.

Conclusie

Rockbox #3 blijkt een zeer sterke bluetooth-luidspreker. Waren eerdere producten van Fresh 'n Rebel ietwat zwak (Cube) of gemiddeld (Fold), de #3 is een schot in de roos. De #3 biedt 24 uur luisterplezier, hoogstaand geluid dat niet vervormt op hogere volumes en een handvol accessoires tegen een zeer schappelijke prijs.

9,0

Ons oordeel

Pluspunten

Audiokwaliteit

Hoog volume

Prijs

Batterijduur

Accessoires

Minpunten

Geen lichtgewicht

Conclusie

Rockbox #3 ---------- **Prijs:** € 79,99 **Vermogen**: 2 x 12 W **Driver:** 2x70 mm **Frequentiebereik**: 80 Hz~18 kHz **Gewicht:** 1340 gram **Accuduur**: Ongeveer 24 uur...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000