Google Glass? 9 dingen die je ook voor dat geld kunt kopen

© PXimport

Google Glass? 9 dingen die je ook voor dat geld kunt kopen

Geplaatst: 17 april 2014 - 12:23

Aangepast: 24 november 2022 - 10:38

Redactie ID.nl

ACHTERGROND - Google Glass lijkt interessant, maar 1500 dollar is een hoop geld. Daar kun je veel meer voor kopen. Wij hebben negen alternatieven voor je op een rij gezet.

Google Glass is een spannend, innovatief stukje technologie. Maar laten we eerlijk wezen, de meesten van ons hebben er nog niet zoveel aan, tenzij je een gadgetblogger bent. Google Glass is dan ook nog niet klaar voor massaconsumptie, maar dat betekent niet dat Google niet geniet van de hype rond de cyberbril.

Sterker nog, Google werkt er hard aan om de hype te vergroten. Deze week konden Amerikanen één dag lang Google Glass kopen. De gadget was meteen uitverkocht en die actie haalde zelfs de doorsnee Nederlandse kranten. Maar het ding kost 1500 dollar (omgerekend eigenlijk zo'n 1100 euro). Daar kun je een heleboel leuk IT-spul voor op de kop tikken. Hier zomaar wat voorbeelden.

1. Een heel krachtige pc

Als je zelf je computer bouwt van verschillende componenten - en waarom zou je dat niet doen, want zelfs klunzen als ik kunnen dat doen - kun je de machine tot de nok toe vullen met high-end onderdelen voor het bedrag dat je zou uitgeven aan Google Glass. Voor 1500 euro zet je een krachtpatser in elkaar waar je u tegen zegt.

2. Eindeloos streamen

Voor 1500 euro is een hoop gestream mogelijk. Wat dacht je van muziek via een Spotify Premium-abonnement a € 9,99 per maand? Dat komt neer op 120 euro per jaar en dus een abonnement van twaalf en een half jaar voor de prijs van één Google Glass. Netflix kost €7,99 per maand, dus dat is meer dan vijftien en een half jaar films en series streamen (uitgaand van deze prijs natuurlijk).

 

© PXimport

3. Cryptomunten

Terwijl je deze zin leest, fluctueert de prijs van Bitcoin al, maar op het moment van schrijven koop je voor 1500 euro zo'n 3 bitcoins, 77 litecoins, 708 peercoins of zo'n 2,9 miljoen dogecoins. Misschien zijn die litecoins straks wel het honderdvoudige waard. Geldt dat ook voor je Explorer-versie van Google Glass?

4. Vier Oculus Rift-headsets

De bril van Oculus, de revolutionaire virtual reality-bril die onlangs is gekocht door Facebook, kost je 350 dollar. Voor de prijs van Google Glass kun je vier van de nieuwste ontwikkelversies van de gadget kopen, zodat de hele familie de rijke 3D-omgevingen ingesleurd kan worden. Als je toch naar gadgets voor op je hoofd aan het kijken bent, wat is er dan cooler dan een VR-bril die je je favoriete pc-games inzuigt?

5. Tech-aandelen

Hilarisch genoeg koop je voor 1500 euro nog niet eens 3 aandelen Google of Apple, minder dan vijf aandelen in Netflix, 25 aandelen in ASML of Facebook, 46 aandelen in HP, 37 in Microsoft of 65 in Cisco. Of een heleboel in dat nieuwe techbedrijfje dat binnenkort naar de beurs gaat - en dan maar hopen dat de internetbubbel 2.0 nog niet barst.

6. Een forse gaming-laptop

De Alienware 17 van Dell is een monster om van te watertanden. Je kunt bijna alles wat je erop wilt draaien spelen en hij kost net iets minder dan Google Glass. Zelfs als je geen gamer bent, koop je voor dat bedrag de laptop van je dromen. Tenzij je droomt over high-end Macbook Pro's, natuurlijk.

 

© PXimport

7. Twee iPhone 5s'en van 16 GB

Wat dacht je van niet één, maar twee iPhones? Een losse iPhone 5s met 16 GB opslagruimte kost 699 euro (tegen 649 dollar in de VS, het is niet eerlijk verdeeld in de wereld). Als je het geld voor Google Glass in je zak houdt, kun je dus iemand een verjaardag/Paas/Koningsdag/wat-dan-ook-cadeautje geven én er zelf eentje houden.

8. Een bizar Android-toestel van Aston Marin

Het is natuurlijk logisch dat als je de hipste nieuwe smartphone wilt, je gaat kijken bij de plaatselijke Aston Martin-dealer. Dit toestel is een ouderwets statussymbool, want voor de functionaliteit hoef je het niet te doen. Toen hij uitkwam in 2012 was hij al een slappeling qua hardware, inmiddels kun je net zo goed een 3310 gebruiken. De versie die een laagje van 24 karaats goud heeft, komt helaas boven de 1500 euro uit.

 

© PXimport

Foto via eprice.com

9. Wat dit ook moge zijn...

Een team van slimme Russisiche mensen was in staat om... dit... te maken. Het is een lopende struisvogelrobot die bestaat uit onderdelen die in totaal, inderdaad, 1500 euro kosten. Uiteindelijk willen de makers een robot die 70 km per uur kan rennen, sneller dan de huidige snelste robot. Ik kan me geen betere besteding voorstellen van 1500 euro dan je eigen struisvogelrobot.

Bron: Computerworld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000