© PXimport

Haal meer uit de Chromecast

Geplaatst: 4 december 2013 - 10:30

Aangepast: 24 november 2022 - 10:30

Martin Gijzemijter

De Chromecast is, zoals je in de review hebt kunnen lezen, een briljant klein apparaatje van Google. Hiermee kan je Google Video, Netflix en in de toekomst nog veel meer content streamen. Het systeem is niet bedoeld voor het streamen van je eigen video's, maar het kán wel.

Chromecast

De Chromecast is op dit moment nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar dat wil niet zeggen dat je het apparaatje van Google niet kunt gebruiken als je er eentje weet te bemachtigen. Vorige maand heeft Google de Chromecast-app ook uitgebracht in de Nederlandse App Store, hetgeen een goede aanwijzing is dat we de dongle binnenkort ook gewoon op de Nederlandse markt kunnen verwachten.

 

© PXimport

De Chromecast is een fantastische dongle van Google waarmee je video naar je tv kunt streamen.

Extensie installeren

Voordat je de tips in dit artikel zelf kunt gebruiken, dien je eerste de Google Cast-extensie te installeren voor Chrome. Het laat zich raden dat die extensie alleen bestaat voor Chrome, aangezien Google geen concurrenten in de kaart zal spelen door voor Firefox een Chromecast-extensie te maken. Blader in Chrome naar de pagina extensies en zoek op Google Cast. Klik op Gratis naast de naam van de extensie en op Toevoegen in de pop-up die verschijnt. Er wordt nu automatisch een Google Cast-pictogram toegevoegd aan je browser.

 

© PXimport

Daar heb je echter wel een Chrome-extensie voor nodig.

Video streamen

Om video te streamen, open je Chrome (uiteraard nadat je de Chromecast op je televisie hebt aangesloten en de Google Cast-extensie hebt geïnstalleerd) en druk je op de toetsencombinatie Ctrl+O. Blader nu naar het videobestand dat je wilt afspelen en klik vervolgens op Openen. Je kunt bestanden als mp4, m4v, avi en mpeg zonder problemen afspelen. mkv-bestanden worden ook afgespeeld, maar helaas zonder geluid. Wanneer je de video eenmaal afspeelt, klik je rechtsboven op het Google Cast-pictogram en vervolgens op Cast this tab to (naam apparaat). Uiteraard werkt dit niet alleen voor video en kun je dus ook de inhoud van je Chrome-browser op deze manier naar je Chromecast (review) streamen.

 

© PXimport

Eenmaal geïnstalleerd, is het streamen een kwestie van een muisklik!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten