HTTrack Website Copier

| 27 februari 2006, 09:13

Review

HTTrack is een gratis en handig programma voor wie offline wil kunnen browsen. Het plukt desgevraagd de complete inhoud van een webpagina van het internet en slaat het op op de harde schijf van uw computer.

De werking is eenvoudig: het programma werkt met een soort Wizard-omgeving die u stapsgewijs door het downloadproces voert. Eerst geeft u een projectnaam en -categorie op en bepaalt u de locatie waar de data worden opgeslagen. Standaard is dit in C:\Mijn Web Pagina's.
Vervolgens geeft u bij Acties aan hoe en wat u wilt downloaden. Er zijn zeven verschillende acties, van het downloaden van complete sites met of zonder alle links die het programma tegenkomt tot het updaten van een bestaande download. Daarna voert u de url in van de site die u wilt opslaan - dit kunnen ook meerdere url's ineens zijn. Tenslotte geeft u aan of het programma een internetverbinding tot stand moet brengen of niet. Als u vervolgens klikt op 'voltooien', gaat de software aan de slag.
Het downloaden kan, al naar gelang het formaat van de site, flink wat tijd in beslag nemen. Nadien kunt u echter probleemloos offline over de gedownloade pagina's surfen.
HTTrack Website Copier

Grootte: 3.27 MB
Versie: 3.40

De reacties worden ingeladen, een moment geduld...