iHealth Edge - Activity-tracker voor accessoirefans

© PXimport

iHealth Edge - Activity-tracker voor accessoirefans

Geplaatst: 20 januari 2015 - 08:38

Aangepast: 24 november 2022 - 11:12

Evi Maquoi

iHealth brengt met de Edge een opvolger voor haar Wireless Activity and Sleep Tracker. Op vlak van functionaliteiten is er niet veel toegevoegd, maar de Edge oogt wel een stuk mooier en is heel wat dunner. Tijd voor een test!

Als je het doosje van de de iHealth Edge opent, sta je verbaasd van het aantal accessoires. Naast de ronde activity tracker tref je immers vier kunststof polsbandjes aan: zwart, grijs, roze en oranje. Het wisselen van bandjes verloopt gelukkig erg vlot. Daarnaast zit er nog een clip in de doos zodat je de tracker aan je broek kunt bevestigen. En je stopt de Edge in het stoffen bandje om 's nachts comfortabel je slaap te monitoren. Om het toestel op te laden, gebruik je het meegeleverde magnetisch dock. Tijdens onze test hield de Edge het zo'n drie tot vier dagen uit met één laadbeurt.

 

© PXimport

Dankzij de verschillende kleuren polsbandjes past de Edge bij elke outfit.

Mooi, maar wel een beetje log

De Edge is al een stuk dunner dan de eerste activity tracker van iHealth. Toch blijft ie wat dik en log. De afwerking is wel een stuk mooier door de metalen rand. Op vlak van draagcomfort is het gelukkig niet al te storend. In het ronde vlak van het horloge zit een rechthoekig schermpje dat je de dag, datum, uur en batterijstatus toont. Met één tik krijg je het aantal stappen te zien. Nog één keer tikken geeft je de afgelegde afstand weer en tenslotte kunt je ook het aantal verbrande calorieën opvragen. Het scherm staat het merendeel van de tijd uit, maar je kunt het activeren door er op te tikken of je pols te draaien. De Edge is regen- en zweetbestendig maar niet waterproof. Tijdens het douchen of zwemmen moet ie dus helaas af. Iets dat bij de aankomende Activité Pop van Withings niet het geval is.

 

© PXimport

De metalen rand geeft een premium gevoel maar de tracker is nog altijd te dik.

Handige app

iHealth heeft voor deze activity tracker een app voor iOS, Android en Windows Phone ontwikkeld. De app oogt mooi en geeft je een duidelijk overzicht van het aantal stappen, de afgelegde afstand en het aantal calorieën dat je hebt verbrand. Daarnaast is er nog een weekoverzicht. Via je slaapresultaten kun je de totale geslapen tijd aflezen en het aantal keer dat je wakker bent geweest. Afhankelijk van deze resultaten krijg je een percentage slaapefficiëntie af te lezen. In tegenstelling tot de Jawbone Up maakt deze Edge echter geen onderscheid tussen lichte en diepe slaap. Ook een wekkerfunctie waardoor je door lichte trillingen ontwaakt, is helaas niet aanwezig.

 

© PXimport

De app oogt mooi en geeft de resultaten overzichtelijk weer.

Conclusie

De iHealth Edge is een stuk mooier dan de vorige iHealth Activity and Sleep Tracker. Bovendien is het een sterke troef dat je heel wat gekleurde polsbandjes meegeleverd krijgt. Bij de activiteitstrackers van Fitbit of Sony moet je die apart aanschaffen. Ook de app ziet er gelikt uit. Wie op zoek is naar een horlogeachtige stappenteller met slaapmonitor zit bij de iHealth Edge goed. Wij vinden een Jawbone Up of Fitbit Flex echter net iets gebruiksvriendelijker. Maar dan moet je natuurlijk ook weer iets dieper in de buidel tasten.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Prijs

4 polsbandjes en clip

Mooie app

Minpunten

Nog altijd dik

Laden via dock

Conclusie

iHealth Edge ------------ **Prijs:** € 79,95 **Batterij:** 3-4 dagen (opladen via dock) **App:** iOS Android Windows Phone **Gewicht:** 110 gram...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000