JBL Charge 2 - Perfect voor strandfeestjes

© PXimport

JBL Charge 2 - Perfect voor strandfeestjes

Geplaatst: 16 november 2014 - 07:30

Aangepast: 24 november 2022 - 11:08

Justin Doornekamp

De zomer mag dan wel voorbij zijn, maar je kunt niet vroeg genoeg met de voorbereidingen voor de volgende zomer beginnen. Een stranddagje is dan niet compleet zonder JBL's Charge 2. Door de volle bas en het design is de draagbare speaker ideaal voor bescheiden feestjes.

Alleen al door zijn kleur zal niemand de JBL Charge 2 over het hoofd zien. Naast de minder spannende witte en zwarte uitvoering, is JBL's luidspreker verkrijgbaar in fel paars, rood en blauw. Een lekker zomerse uitstraling dus, precies het seizoen waar je de Charge 2 het liefst erbij pakt.

Met name door de dubbele drivers en de passieve basradiator ontstaat er een volle en vibrerende bas. Dit maakt de speaker een ideale keuze voor zomerse, dansbare muziek. Dance klinkt erg goed, maar ook uptempo pop- en rocknummers knallen stevig. De bas is jammer genoeg niet een tandje lager te zetten. Dit zou soms wel eens prettig zijn, omdat muziek (zeker bij een hoger volume) soms verdrinkt in de lage tonen.

 

© PXimport

De luidspreker vanaf de zijkant: aan iedere zijde een driver.

Hoewel de siliconen beschermlaag de Charge 2 een stuk robuuster maakt, wil het niet zeggen dat deze beschermt tegen zand of water. Het is een klein minpunt, gezien je een dergelijke speaker onbezorgd wilt gebruiken op het strand of bij het zwembad. De eerste Charge werd nog geleverd met een opberghoesje, maar dat is er nu niet meer bij.

 

© PXimport

JBL's Charge 2 doet het goed op bescheiden feestjes.

Goed vermogen

Dat de luidspreker het goed zal doen op feestjes, hangt ook samen met het vermogen dat deze aankan. Twee keer 7,5 watt komt uit de speaker en dat is heel wat meer dan bijvoorbeeld prijsgenoot Esquire Mini van Harman Kardon. Ook kan het feest wat langer doorgaan omdat de Charge 2 twaalf uur meegaat, in theorie vier uur langer dan de eerder genoemde concurrent. Aan de hand van vijf lampjes zie je hoe lang de Charge 2 nog meegaat. In vier uur is de luidspreker overigens op te laden, wanneer deze helemaal leeg is. De Charge 2 is met 1018 gram niet echt een lichtgewicht, maar alsnog neem je met gemak de luidspreker overal mee naartoe.

Voor feestjes en partijen kan de social modus wel eens van pas komen. Tot drie feestgangers kunnen op hun smartphone of tablet aansluiting zoeken via bluetooth, waardoor meer mensen de muziek bepalen. Nu hoef je in ieder geval niet meer bij de dj een nummertje aan te vragen, je gooit je eigen muziek direct in de mix.

 

© PXimport

Via de interface van de Charge 2 kun je de social modus aanzetten, het volume aanpassen of een telefoontje aannemen.

Conclusie

JBL's Charge 2 leent zich uitstekend voor (strand-)feestjes door voldoende vermogen en een volle bas, die met name dancemuziek tot zijn recht laat komen. Helaas is de bas niet aan te passen, waardoor deze bij sommige muziekgenres ongewenst de boventoon voert. Dit maakt de Charge 2 misschien niet de beste keuze onder de draagbare bluetooth-speakers, maar het blijft niettemin een uitstekende keuze.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Volle bas

Lange accuduur

Aardig wat vermogen

Minpunten

Bas overstemt soms

Niet bestand tegen zand en water

Conclusie

JBL Charge 2 ------------ **Prijs:** € 149,99 **Vermogen**: 2 x 7,5W **Frequentiebereik**: 75 Hz – 20 kHz **Accuduur**: Ongeveer 12 uur **Gewicht**: 1018 gram **Afmetingen**: 185,2 x 79 mm...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000