Kobo Aura - De beste e-reader voor onderweg

© PXimport

Kobo Aura - De beste e-reader voor onderweg

Geplaatst: 9 juni 2014 - 05:30

Aangepast: 24 november 2022 - 10:58

Joris Peterse

Hoewel de formaten van e-readers vaak niet heel veel verschillen, is de Kobo Aura compacter dan vele andere readers. Wat vinden we van de Aura?

Hoewel de e-reader qua formaat wat kleiner is dan zijn soortgenoten, is het scherm met z'n 6 inch niet kleiner. Bovendien weegt de Aura een stuk minder dan alle concurrenten.

Kortom, de Kobo Aura is de beste metgezel voor wie de reader overal mee naartoe neemt in de tas. Minpuntje is echter wel dat de randen om het scherm dunner zijn, waardoor je tijdens het lezen makkelijk per ongeluk de zijkant van het scherm aanraakt en daarmee de bladzijde omslaat.

De Kobo Aura reageert soepel en heeft weinig laadtijd nodig om een groot boek te openen. Het touchscreen lijkt ook wat nauwkeuriger te reageren dan bij de andere e-readers.

Boekenplank vullen

Er zijn meerdere manieren om de digitale boekenplank van je Kobo te vullen. De winkel van Kobo werkt goed om eenvoudig en legaal boeken aan te schaffen en op de e-reader te zetten. Het aanbod is helaas niet erg uitgebreid.

 

© PXimport

De Kobo Aura is de compactste van het stel.

Betaling kan met iDeal, creditcard en PayPal. Je kunt je boeken ook via een microSD-geheugenkaart op je e-reader openen of ze via de verkenner kopiëren nadat je het apparaat via micro-usb met de computer hebt verbonden. De Kobo Aura kan alle gangbare bestandsformaten aan, maar om alles overzichtelijk te krijgen op het kleine schermpje is het in sommige gevallen handig om het digitale boek te converteren naar ePub-formaat.

Kobo-account

Alle e-readers van Kobo moeten voor gebruik geactiveerd worden met een Kobo-account, dat gekoppeld kan worden aan een Facebook-profiel of een e-mailadres. Op deze manier heb je al meteen een account dat gebruikt kan worden in de digitale boekenwinkel van Kobo. Hoewel het met de Kobo e-readers ook mogelijk is boeken via de Windows Verkenner naar de e-reader te verplaatsen, is een account altijd verplicht. Zelfs als je geen gebruikmaakt van de Kobo-winkel.

Zonlicht

Zoals gezegd is de Kobo Aura een uitstekende reisgenoot. Zoek echter wel een plek uit die niet in direct zonlicht is, want het scherm van de e-reader weerspiegelt wel in het zonlicht. Het aanzetten van het leeslampje helpt hier een beetje tegen, maar toch leest het in het zonlicht prettiger op de schermen van de andere Kobo's en de Kindle.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Mooi ontwerp

Compact

Vlotte werking

Minpunten

Verplicht Kobo-account

Per ongeluk bladeren

Spiegelend scherm

Conclusie

Kobo Aura --------- **Prijs** € 127,- **Website** [www.kobo.nl](http://www.kobo.nl/) **Formaat** 15 x 11,4 x 0,8 cm **Schermformaat** 6 inch (15,2 cm) **Gewicht** 174 gram **Opslaggeheugen** 4 GB (uit te breiden met microSD-kaart) **Extra’s** Nachtlampje **Ondersteunde tekstbestandsformaten** ePub, pdf, rtf, txt, html, mobi...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten