© PXimport

Kodak PixPro SP360 - Actie rondom

Geplaatst: 10 juni 2015 - 05:18

Aangepast: 14 december 2022 - 15:30

Redactie ID.nl

Kodak, natuurlijk bekend van de camera's van 'vroeger', heeft met de PixPro SP360 een concurrent voor de GoPro gemaakt. Deze actiecamera kan helemaal rondom opnemen en wordt geleverd met een hoop accessoires. Veelbelovend!

De Kodak PixPro SP360 is een kubusje met daarop een enorme lens als een soort oog. Met deze lens kun je 360 graden rondom beeld opnemen in 1080p Full HD video. De lens is aardig lichtsterk met f2,8, en toen ik de camera testte op een longboard op een zonnige dag, pakte de camera de overgang van zonnig naar schaduw goed op. Lees ook: 6 beste smartphonecamera's onder de loep.

Het 'blokje' is verder functioneel uitgevoerd met een klein zwart-wit lcd-scherm, NFC, een microSD-kaartslot, aansluitingen voor je micro-HDMI- en micro-usb-kabel en een aansluitmogelijkheid voor de vele accessoires. Je kunt je smartphone heel makkelijk en snel met het cameraatje verbinden via NFC of via wifi. Hierna kun je je smartphone als extern beeldscherm gebruiken om te zien wat je precies fotografeert of filmt.

 

© PXimport

De 360 graden-weergave vergt wel wat oefening.

Accessoires

Je krijgt zoals gezegd een hoop accessoires. Er zijn meerdere pakketten, ik testte het meest uitgebreide Extreme Pack. Het Explorer pack is een stuk minder uitgebreid en het Aqua Sport Pack zit ertussen. In het Extreme Pack zit een waterdichte behuizing, een standaardbehuizing en meerdere bevestigingen zodat je bij bijna elke sport je PixPro SP360 mee kunt nemen. Ik vond sommige bevestigingen niet heel stabiel dus plakte ze voor de zekerheid vast met duct tape.

Oefenen

Je kunt kiezen voor verschillende modi, bijvoorbeeld Ring, Dome of Panorama. Het is wel even oefenen om te werken met het 360 graden-beeld. Het geeft vervorming en rare uitgetrokken lichamen of gebouwen als je verkeerd in het beeld staat. Als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, kun je er ook je voordeel mee doen.

 

© PXimport

De Kodak SP360 met een van de bijgeleverde accessoires.

Een van de pluspunten van deze camera is dat je ook achteraf nog met de verschillende modi kunt spelen. Dit moet wel via de desktopsoftware, die er erg verouderd uitziet. Nog een groot nadeel is dat het exporteren naar een andere modus een-op-een gaat, dus 10 minuten Panorama-film omzetten naar Dome-beelden duurt 10 minuten en je verliest ook kwaliteit. Echt jammer.

Conclusie

De Kodak PixPro SP360 is een leuke en veelzijdige actioncam. Met de enorme hoeveelheid accessoires kun je de camera voor heel veel mogelijkheden gebruiken. De 360graden-kijkrichting vergt oefening maar je kunt er unieke beelden mee maken. De SP360 is met 359 euro zeker niet goedkoop, dus hoeveel is die 360 graden je waard?

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Achteraf foto/filmmodus aanpassen

Veel accessoires

Minpunten

Desktopsoftware oogt verouderd

Prijs

Conclusie

Kodak PixPro SP360 ------------------ **Prijs** € 359,- (Extreme Pack) **Sensor** 16,3 megapixel **Video** 1080p Full HD **Lens** 214° wijd, 360° rondom, f2.8 **Opslag** 8 MB intern geheugen, uitbreidbaar met microSD-kaart **Connectie** NFC, wifi **Website** [www.kodakpixpro.com](http://www.kodakpixpro.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000