© PXimport

LG onthult stijlvolle G Watch R

Geplaatst: 5 september 2014 - 05:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Evi Maquoi

De ene kiest voor een high-tech look, de andere gaat voor klassiek. LG onthult met haar G Watch R één van de mooiste smartwatches van IFA. Het stalen uurwerk oogt stijlvol en wordt geleverd met een fraai lederen bandje. Het horloge - dat op Android Wear draait - zal dit jaar nog beschikbaar zijn.

LG liet in het voorjaar al weten dat het aan een smartwatch werkte. Veel meer details raakten er toen niet bekend. Tijdens IFA in Berlijn onthulde de fabrikant dat het horloge over een rond 1,3 inch P-OLED-scherm beschikt en een 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon 400 chipset onder de motorkap heeft. De G Watch R heeft 512 MB RAM en 4 GB opslagruimte aan boord en is uitgerust met een kompas, accelerometer, hartslagmeter en barometer. Bovendien is het toestel met een IP67 rating waterdicht tot op één meter diepte.

 

© PXimport

Subtiele looks

LG heeft voor een elegant horloge gekozen dat op het eerste zich niet als een smartwatch maar als een klassiek horloge oogt. Het uurwerk heeft een aanvaardbare dikte en is niet al te zwaar waardoor hij comfortabel rond je pols zit. De wijzerplaat is wel behoorlijk groot waardoor de G Watch R minder geschikt is voor vrouwen. In de wandelgangen vingen we wel op dat LG aan een damesmodel werkt.

 

© PXimport

Het P-OLED-scherm is haarscherp en prima leesbaar in zonlicht. Nadeel is natuurlijk wel dat dit wel wat batterijduur kost. De accu heeft een capaciteit van 410 mA waardoor je de G Watch één tot twee dagen kunt gebruiken. Een exacte lanceringsdatum is er nog niet, maar we konden wel ontfutselen dat de G Watch R dit jaar nog in de winkelrekken zal liggen. Het prijskaartje zou wellicht tussen de 200 en 400 euro liggen.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten