Microsoft stopt Windows in robots en koffiebekers

© PXimport

Microsoft stopt Windows in robots en koffiebekers

Geplaatst: 2 april 2014 - 08:39

Aangepast: 16 november 2022 - 10:34

Redactie ID.nl

Microsoft wil Windows breder gaan inzetten. Zo zal het besturingssysteem in verschillende vormen worden toegepast in robots en allerlei draagbare technologieën. Tot speelgoedberen en koffiebekers aan toe.

Microsoft had vanmorgen een nieuwe website live gezet, Windows on Devices, waarmee het bedrijf aangeeft Windows te brengen naar een hele nieuwe serie apparaten. Dit voorjaar moet een nieuwe software development kit (SDK) verschijnen waarmee ontwikkelaars zich helemaal kunnen uitleven op technologie voor dergelijke wearables.

Windows-piano op Build

Maar het gaat niet alleen om draagbare technologie. Microsoft zal op de ontwikkelaarsconferentie Build, deze week in San Francisco, onder meer een piano tonen met Windows-technologie. In de ontwikkeling van nieuwe met Windows uitgeruste apparaten speelt cloudtechnologie een grote rol, maar ook Galileo van Intel, meldt The Verge. Galileo is de system-on-chip hardware waaraan Intel al enige tijd werkt.

Opvallend is dat na de artikelen van The Verge en Engadget over de nieuwe website en onder meer een aantal video's die Microsoft erover live had gezet

, deze weer fluks offline zijn gehaald. Mogelijk wilde Microsoft ze pas live zetten bij de opening van Build, maar was een medewerker iets te gretig met het activeren van de website en de films.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000