Packard Bell Easynote Butterfly XS

| 23 september 2010, 14:17

Een veelgehoord argument tegen de netbook is het ontbreken van een dvd-brander. Hoewel dit gemis in de praktijk best meevalt, wordt veel software nog steeds op dvd geleverd en het kijken van een dvd-film is ook wel zo leuk op z'n tijd. Overal is een oplossing voor en dus stopt Packard Bell simpelweg een dvd-brander in een netbook.

Strikt genomen is de Packard bell Butterfly XS geen netbook, maar een CULV-notebook zoals we die in Computer!Totaal nummer 6 van 2010 besproken hebben. Hij heeft veel weg van de toen besproken Packard Bell dot m/u. Het meest in het oog springende verschil is natuurlijk de 8x dvd-brander aan de zijkant. Handig is dat het knopje om de dvd-brander te openen naast het toetsenbord zit. Ondanks de brander is de Easynote Butterfly XS maar iets dikker dan de dot m/u; 2,8 tegen 2,5 centimeter.

Aan de rechterkant zien we een dvd-brander.

Helaas bedraagt het interne geheugen nog steeds 2 GB, gelukkig is er eenvoudig een reepje bij te plaatsen. Packard Bell heeft nu een snellere processor gebruikt, en het systeem voorzien van een 64-bit uitvoering van Windows 7 Home Premium. Het toetsenbord tikt lekker en de toetsen zijn groot genoeg om comfortabel op te werken. De EasyNote Butterfly XS kost honderd euro meer dan de dot m/u en dat is gezien de snellere processor én dvd-brander een prima prijs. Wel zouden we graag iets meer intern geheugen zien, maar dat is eenvoudig zelf te realiseren.

Packard Bell EasyNote Butterfly XS-EV-327NL

Prijs € 499,-
Garantie 1 jaar
Info www.packardbell.nl
Scherm 11,6 inch led (1366 x 768)
Processor Intel Celeron SU2300 (1,2 GHz)
Videochip Intel GMA 4500MHD
Geheugen 2 GB DDR2
Harde schijf 160 GB SATA
Accu 5500 mAh
Oordeel 7/10

Pluspunten
Compact
Dvd-brander
Minpunten
Toetsenbord deukt iets in
Vingerafdrukken goed zichtbaar


De reacties worden ingeladen, een moment geduld...