Kobo Glo - Slim alternatief voor de Kindle

© PXimport

Kobo Glo - Slim alternatief voor de Kindle

Geplaatst: 27 juni 2014 - 05:15

Aangepast: 24 november 2022 - 10:59

Joris Peterse

De Kobo Glo was toen hij zo'n anderhalf jaar geleden op de markt verscheen de eerste e-reader met ingebouwde leeslamp. Dat het model wat ouder is dan de concurrentie, merk je bij de aansturing.

Het laden duurt wat langer en het aanraakscherm is iets minder nauwkeurig. Ook kan de Glo, in tegenstelling tot de andere Kobo's, niet omgaan met boeken in mobi-formaat. Lees ook: Kobo Aura HD - De beste e-reader van 2014.

Verder beschikt de Glo over dezelfde functies als de Aura en de Aura HD: dezelfde ingebouwde boekenwinkel, Pocket-ondersteuning en de mogelijkheid om het lettertype, de lettergrote en zelfs de regelafstand, marges ten opzichte van de randen en de uitlijning te bepalen.

Kobo Touch

De Kobo Glo is niet het oudste model van Kobo dat nog verkocht wordt. Sommige winkels hebben de Kobo Touch ook nog op voorraad. Deze e-reader is met z'n aanschafprijs van zo'n tachtig euro een stuk goedkoper dan veel andere e-readers. Mocht je overwegen dit model aan te schaffen, houd er dan wel rekening mee dan deze e-reader een stuk trager is, een lage resolutie heeft (waardoor de letters minder scherp worden weergegeven) en niet over een ingebouwde leeslamp beschikt.

Toch lijkt de Glo het meest op de geteste Kindle Paperwhite. De rubberachtige achterkant houdt prettig vast en de randen aan de zijkant geven voldoende ruimte om de duimen op te leggen. Ook is het scherm erg mat, waardoor het veel minder reflecteert in zonlicht dan de Kobo Aura (HD). Wel zijn de letters iets doffer ten opzichte van de andere e-readers.

 

© PXimport

Met de Kobo software koop je ook e-books op de pc.

Kindle-alternatief

Overweeg je een Kindle Paperwhite te kopen, maar hik je op tegen bijvoorbeeld het tijdrovende aankoopproces of wil je graag Nederlandstalige boeken aanschaffen in de ingebouwde boekenwinkel, dan is de Kobo Glo een slim, vergelijkbaar alternatief. Voor zo'n twee tientjes meer heb je een Kobo Glo (direct) in handen. Met een beetje geluk vind je de Glo ook nog eens ergens voor dezelfde prijs als de Kindle in de aanbieding.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Leescomfort

Prijs

Minpunten

Traag

Geen .mobi

Kobo-account[/plusmin]

Conclusie

Kobo Glo -------- **Prijs** € 119,- **Website** [nl.kobo.com](http://nl.kobo.com) **Formaat** 15,7 x 11,4 x 1 cm **Schermformaat** 6 inch (15,2 cm) **Gewicht** 185 gram **Opslaggeheugen** 2 GB (uit te breiden met microSD-kaart) **Extra’s** Nachtlampje **Ondersteunde tekstbestandsformaten** ePub, pdf, rtf, txt, html...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten