Samsung Level Over AG900 - Comfortabel luisterplezier

© PXimport

Samsung Level Over AG900 - Comfortabel luisterplezier

Geplaatst: 19 september 2014 - 10:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie ID.nl

Samsung heeft onlangs een gloednieuwe reeks mobiele koptelefoons geïntroduceerd. Het topmodel uit de serie, de Level Over, is een draadloze headphone met actieve ruisonderdrukking, bluetooth, NFC en een intuïtief touchpad.

Het gamma Samsung-hoofdtelefoons is onlangs uitgebreid met Level In, Level On en Level Over. Level In is een premium in-ear hoofdtelefoon en Level On is een slanke on-ear headphone. Wij gingen aan de slag met Level Over, de krachtpatser uit de reeks. Deze draadloze en knoparme headphone is beschikbaar in wit/bruin of zwart.

Premium plastic

Samsung heeft flink wat energie in het design en de verpakking van de Level Over gestopt. In de doos vind je namelijk niet enkel een harde beschermhoes met een glanzende headphone, maar ook een accessoirehoesje met onder andere een usb-kabel, audiokabel en vliegtuigadapter.

De hoofdtelefoon heeft een moderne vormgeving en is vervaardigd uit glanzend plastic. De grote oorkussens en aanpasbare hoofdband hebben een lederlook gekregen met mooie, zichtbare stiksels. Veel knoppen heeft de Level Over niet. Aan de rechterkant vind je een kleine schakelaar en meldingslampje en een knopje om bluetooth of ruisonderdrukking te activeren.

 

© PXimport

Samsung koos voor een opvallend, modern design.

Met een tik en een veeg

De Samsung Level Over zit erg comfortabel. De hoofdband is flink gewatteerd en de oorkussens zijn heerlijk zacht. Zelfs bij langdurig gebruik voelt ie aangenaam. Het draadloos koppelen van de headset kan erg eenvoudig via bluetooth of NFC. Uiteraard kun je ook bekabeld luisteren dankzij het meegeleverd snoertje.

Als je de hoofdtelefoon draadloos gebruikt, kun je hem bedienen met het touchpad dat aan de buitenzijde van de rechterdriver verwerkt zit. Het volume aanpassen, pauzeren of van track wisselen kan allemaal met een tik of een swipe. Wie de Level Over aan een Samsung-smartphone koppelt, kan zelfs S-Voice activeren. Het touchpad werkt echt schitterend.

De grote oorkussens van de Level Over isoleren prima waardoor heel wat achtergrondgeluiden al onmiddellijk weg gefilterd worden. De bassen komen erg goed door, maar bij de middentonen laat de Level Over soms te wensen over. Er is nog een knopje aanwezig om actieve ruisonderdrukking in te schakelen. Op die manier kun je storend achtergrondgeluid - in het vliegtuig of in een drukke straat - ietwat onderdrukken. Dit werkt behoorlijk, maar je moet er wel wat batterijduur voor opofferen.

 

© PXimport

Het touchpad werkt prima en went erg snel.

Conclusie

De Samsung Level Over oogt mooi en zit goed dankzij de gewatteerde hoofdband. De batterij hield het tijdens onze test erg lang uit en dat kunnen we alleen maar toejuichen. De slimme bediening via het touchpad went snel en ook NFC is een slimme zet. De prijs (350 euro) is volgens ons echter iets te hoog, zeker omdat we niet helemaal tevreden zijn met de kwaliteit van de middentonen. In deze prijsklasse vind je immers heel wat alternatieven met minder plastic en een nog betere sound. Is deze hoofdtelefoon in de aanbieding en zakt ie naar zo'n 250 euro? Dan is ie ongetwijfeld het overwegen waard!

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Touchpad

Comfortabel

Batterij

Minpunten

Middentonen

Conclusie

Samsung Level Over AG900 ------------------------ **Prijs** € 349,99 **Batterijduur** 15 uur afspeeltijd via bluetooth, 25 uur via kabel **Connectiviteit** Usb 3.0 en NFC **Draadloos bereik** 10 meter **Gewicht** 350 gram **Kabellengte** 1,2 meter **Drivers** 50 mm **Bediening** Touchpad...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten