Synology DS214+ - De beste NAS met twee schijven

© PXimport

Synology DS214+ - De beste NAS met twee schijven

Geplaatst: 23 juli 2014 - 10:30

Aangepast: 24 november 2022 - 11:01

Edmond Varwijk

Waar veel merken maar één model NAS met twee schijven aanbieden, heeft Synology er zes. Elk net even anders dan de anderen en elk met een eigen prijskaartje. Is deze duurste van de zes dan toch de juiste keuze?

Een NAS met twee harde schijven is voor consumenten veelal de eerste keuze. Twee harde schijven biedt opties voor databeveiliging en snelheid die bij een NAS met maar één schijf ontbreken, terwijl meer dan twee schijven een NAS ook direct veel duurder maakt. Lees ook: Maak zelf een netwerkschijf met FreeNAS.

De harde schijven voor de DS214+ worden schroefloos in de twee plastic sledes geplaatst. Elke slede kan met een eenvoudig slotje worden vergrendeld, veel stelt het niet voor, maar het is de enige smetje op de verder onberispelijke, stevige metalen behuizing.

Topmodel

De DS214+ is het topmodel dualbay-NAS en bevat de krachtigste hardware. De processor is dezelfde als de DS214, maar draait op een hogere kloksnelheid. Ook beschikt de DS214+ over twee gigabit-netwerkpoorten. Deze twee poorten kun je of bundelen tot één snellere poort (speciale switch noodzakelijk) of apart configureren om zo verschillende toegangspaden tot de NAS te bieden voor verschillende functies. Dankzij de 1 GB intern geheugen kan de DS214+ ook echt veel verschillende functies aan voor meerdere gebruikers tegelijkertijd.

Met eenmaal usb 2.0, tweemaal usb 3.0 plus een eSATA-poort zijn er geen beperkingen om externe apparaten aan te sluiten. Het enige andere model dat in de buurt komt is de DS214play, maar daarvan vielen de netwerkprestaties ons wat tegen. Alleen bij het streamen van films heeft dat model dankzij de gebruikte Intel Atom-processor een streepje voor. De DS214+ bevat met DSM 5.0 een uitstekend besturingssysteem met veel uitbreidingsmogelijkheden en goede prestaties.

Conclusie

De Synology DS214+ is de beste keuze voor wie vanwege de kwaliteit en vele apps die ervoor beschikbaar zijn een Synology NAS wenst en weet dat hij die zwaar gaat belasten. De DS214+ is namelijk gemaakt voor intensief gebruik met veel apps, veel netwerkverkeer en veel gebruikers. Wie denkt de krachtige hardware van deze NAS niet volledig te benutten, doet er verstandig aan een goedkopere dualbay-NAS van Synology te nemen of voor hetzelfde geld te kiezen een minder krachtige Synology voor vier schijven.

9,0

Ons oordeel

Pluspunten

Processor

Geheugen

Twee LAN-poorten

iSCSI-support

Minpunten

Prijs

Conclusie

Synology DS214+ --------------- **Prijs**: € 314,60 **Website**: [www.synology.nl](http://www.synology.nl/) **Aantal schijfposities**: 2 **Processor**: Marvell Armada XP (1,33 GHz dualcore) **Geheugen**: 1 GB DDR3 **Aansluitingen**: 2 x 10/100/1000-netwerkaansluiting, 2x usb 3.0, 1x usb 2.0, 1x eSATA...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000