Withings Activité Pop - Betaalbare smartwatch die nooit af hoeft

© PXimport

Withings Activité Pop - Betaalbare smartwatch die nooit af hoeft

Geplaatst: 7 januari 2015 - 08:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:53

Elmar Rekers

Withings introduceerde onlangs de stijlvolle (maar dure) Activité smartwatch. Met de Activité Pop komt de Franse fabrikant nu met een smartwatch van slechts 150 dollar, die er modern en degelijk uitziet. In Las Vegas kon ik al even met dit gezondheids-horloge aan de slag.

LG, Samsung, Motorola, Apple, vrijwel iedere smartphone-maker die zichzelf een beetje serieus neemt is momenteel druk bezig de nieuwe markt voor slimme horloges aan te boren. Dit overigens meer zeer wisselend succes... Waar veel partijen voor Google's Android Wear kiezen als besturingssysteem, doet het Franse Withings (ja die van de fitness-trackers en slimme weegschalen) het compleet anders. Geen touchscreen, geen apps, maar een horloge dat er uitziet als een klassiek klokje met basale smart-functies. En ja, ook dit keer is het Withings-product weer gericht op de gezondheid van de drager. Lees ook: CES 2015 - Alles wat je moet weten.

Horloge dat nooit af hoeft

De Activité Pop is volgestauwd met sensors, en dat is volgens Withings precies waar een smartwatch zich goed voor leent. "Je wilt een apparaat waar je niet bij stil hoeft te staan. Het moet zelf kunnen vaststellen wanneer je gaat slapen, lopen, zwemmen of hardlopen", laat oprichter en CEO Cédric Hutchins in een onderonsje op de beursvloer weten. Het horloge moet volgens hem een accessoire zijn die geen enkele input van de gebruiker vereist. Het apparaat is dan ook waterdicht gemaakt (tot 30 meter), zodat deze zelfs tijdens het zwemmen gedragen kan worden.

 

© PXimport

De Activité Pop is een zeer complete fitness-tracker.

Strak en minimalistisch

De Withings-smartwatch ziet er bijzonder strak en degelijk uit. Het klokje doet klassiek aan, en zowel de klok als het polsbandje zijn vrij. Hierdoor zullen veel meer mensen dit horloge fatsoenlijk kunnen dragen, iets wat we niet kunnen zeggen van de dikke Android Wear-horloges die we tot op heden hebben gezien.

De Activité Pop heeft niet het premium-uiterlijk van zijn duurdere broer, wat vooral het resultaat is van de gebruikte materialen. Withings heeft hier voor plastic en siliconen gekozen, en dat lijkt de grootste reden te zijn dat de prijs aanzienlijk lager is dan van zijn voorganger. Daar betaal je immers voor het feit dat het een Zwitsers uurwerk is, dat is opgetrokken uit saffierglas, leer en roestvrij staal.

 

© PXimport

Het prijskaartje van 150 dollar lijkt precies goed te zijn.

Naast de grote klok die de tijd aangeeft (en zich automatisch aanpast aan de tijdzone waar je in zit) zie je onder het glas ook nog een klein klokje zitten. Deze trackt je dagelijkse doel van tienduizend stappen. Zo loopt deze dus langzaam op naarmate je meer stappen zet. Heb je je doel bereikt? Dan geeft het horloge een trilsignaal en zie je dit terug via een notificatie op je smartphone.

 

© PXimport

De smartwatch geeft helaas geen notificaties over mail en social media.

Acht maanden batterijduur

De Activité Pop loopt op een standaard horlogebatterij, welke volgens de fabrikant zo'n acht maanden meegaat. Wel zo prettig dus, want je bent er dan in ieder geval zeker van dat je het ding niet iedere nacht aan de oplader hoeft te hangen zoals bij het gros van de (toch wat slimmere) horloges het geval is.

De smartwatch maakt verbinding met je smartphone via Bluetooth en maakt gebruik van de Withings Health Mate-app om je persoonlijke gegevens uit te lezen. Deze app is momenteel overigens enkel voor iOS-apparaten beschikbaar, maar een Android-versie is volgens de fabrikant niet ver weg.

 

© PXimport

Het design zorgt ervoor dat de Pop zowel door mannen als vrouwen prima gedragen kan worden.

Conclusie

De Activité is momenteel beperkt verkrijgbaar in de Verenigde Staten, maar Withings belooft dat het horloge in maart breder beschikbaar komt. Hopelijk kunnen we er dan ook in Nederland mee aan de slag, want na mijn korte testsessie met de gadget wil ik deze graag eens aan een uitgebreide praktijktest onderwerpen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000