Zo gebruik je de offline muziek-functies van Android Wear

© PXimport

Zo gebruik je de offline muziek-functies van Android Wear

Geplaatst: 15 december 2014 - 13:45

Aangepast: 16 november 2022 - 09:53

Redactie ID.nl

Met Google's nieuwste Android Wear-update kun je je smartwatch als standalone audiospeler gebruiken. Maar hoe kun je je muzieknummers op je horloge zetten? En hoe kun je de smartwatch aan een Bluetooth-hoofdtelefoon koppelen? Ik laat je hier zien hoe het werkt.

Zorg allereerst dat je Android Wear 4.4W.2 draait. (Je kunt deze systeeminformatie vinden door naar Settings > About op je horloge te gaan.) Als we aannemen dat je het laatste besturingssysteem hebt, is de volgende stap het draaien van de nieuwste versie van Play Music op je telefoon. Zodra je je muziek-app geüpdatet hebt, moet je naar de Android Wear-app gaan, en onder Settings op Resync Apps drukken.

Ga nu terug naar je horloge, en open Play Music. Je krijgt dan een bericht te zien dat je geen muziek naar je horloge gedownload hebt.

 

© PXimport

Als je zoals hierboven omlaag veegt in de interface, legt de tekst uit dat je Download to Android Wear moet inschakelen in de instellingen van Play Music op je telefoon. Er wordt een knop weergegeven waarmee je dat meteen kunt doen. Druk erop, en ga naar het Settings menu dat op magische wijze op je telefoon geopend wordt. Vink nu het vakje bij Download to Android Wear aan.

De volgende stap: Muziek downloaden naar je telefoon! Je hoeft alleen maar naar een individueel nummer of album in Play Music te gaan, en op het download-icoon te drukken. Ik heb het icoon hier met rood omcirkeld.

 

© PXimport

Wanneer je je horloge aan het volladen bent met nummers van Play Music - en vergeet niet dat de totale capaciteit van je horloge 4GB is, voor alles in totaal - zul je de volgende activiteit op je Wear apparaat opmerken:

 

© PXimport

Voor dit artikel heb ik slechts een klein aantal nummers geüpload. Als je meerdere albums toevoegt, zal de opslagcapaciteit overladen worden en zul je een tijd moeten wachten tot nummers via Bluetooth worden overgezet. Maar zodra ze zijn overgezet zie je voor individuele nummers een interface zoals hieronder is weergegeven.

 

© PXimport

Door naar links te swipen in deze interface krijg je een bedieningspaneel voor de muziekspeler te zien. Vervolgens krijg je een afspeellijst voor alle nummers in een album te zien. Maar hoe kun je naar een nummer luisteren? Je zult een Bluetooth-hoofdtelefoon moeten koppelen, aangezien het horloge geen hoofdtelefoonuitgang heeft. Druk op de afspeelknop van een nummer, en je krijgt de volgende waarschuwing:

 

© PXimport

Nadat je op de blauwgroene knop hebt gedrukt zoals in de afbeelding hierboven, word je naar een interface geleid om Bluetooth te koppelen. Als je hoofdtelefoon in de koppelingsmodus is, kun je hem zien staan in de lijst met beschikbare apparaten. Selecteer hem, en zolang Bluetooth blijft werken zul je naar muziek kunnen luisteren.

Let op: Zolang je horloge gekoppeld is aan je hoofdtelefoon, is hij niet gekoppeld aan je telefoon. Maar dat geeft niet want de functie om offline muziek af te spelen is bedoeld voor scenario's waarin je geen grote zware telefoon in je zak wilt hebben, zoals tijdens het hardlopen.

 

© PXimport

Het gebruik van Play Music op je horloge is vrij intuïtief: Swipe omhoog of omlaag om door artiesten te scrollen. Swipe naar links of rechts om de tracklijst van een album te benaderen. Als je nummers van je horloge wilt verwijderen, zoek naar de albumbestanden, druk opnieuw op het download icoon, en verwijder de nummers. Zo simpel is het.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000