Maak Windows nog beter met deze 5 gratis tools

© PXimport

Maak Windows nog beter met deze 5 gratis tools

Geplaatst: 21 november 2014 - 11:15

Aangepast: 16 november 2022 - 09:54

Joris Peterse

Windows is van zichzelf al erg compleet, maar er zijn toch dingen die nog veel beter en sneller kunnen. Daar spelen enthousiaste ontwikkelaars gelukkig op in. We geven je vijf handige tooltjes die eigenlijk standaard zo uitgebreid in Windows zouden moeten zitten.

01 Everything

De zoekfunctie van Windows is handig om programma's op te zoeken en te starten. Everything graaft een stuk dieper en is in staat om erg snel (zelfs individuele) bestanden op te zoeken.

 

© PXimport

02 TeraCopy

Bestanden verplaatsen in Windows is vaak een klucht. Dat klusje is met TeraCopy juist een verademing: je kunt pauzeren en hervatten, en TeraCopy gaat gewoon door met de volgende bestanden wanneer een bestand een foutmelding genereert.

 

© PXimport

03 Process Explorer

Taakbeheer is met de komst van Windows 8 flink verbeterd. Maar wil je meer weten over welke processen er allemaal actief zijn op je pc, probeer dan eens Process Explorer uit.

 

© PXimport

04 7Zip

Windows kan omgaan met zip-bestanden. 7Zip's functionaliteit is echter een stuk uitgebreider. Het kan met meerdere vergelijkbare bestandstypes overweg en kan tevens gebruikt worden voor een versleutelde bestandscontainer.

 

© PXimport

05 Notepad++

Kladblok in Windows is heel basaal. Notepad++ breid de functionaliteit wat uit, met tabjes om meerdere bestanden tegelijk te bewerken en spellingscontrole. Ook is het extra overzichtelijk voor knutselaars die met html en allerlei andere programmeertalen werken.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000