Microsoft blijft vaag over gratis Windows 10

© PXimport

Microsoft blijft vaag over gratis Windows 10

Geplaatst: 23 juni 2015 - 05:33

Aangepast: 24 november 2022 - 11:26

Daan Doedens

Dat Windows 10 deels een gratis upgrade wordt, is al bekend sinds de presentatie van Microsoft in januari. Maar mogelijke addertjes onder het gras en vage berichtgeving van Microsoft over de upgrade leidden al snel tot twijfel bij de consument.

In plaats van die twijfel weg te nemen, deed Microsoft precies het tegenovergestelde. Laten we duidelijk zijn: in het eerste jaar na de release is de upgrade naar Windows 10 voor gebruikers van legale versies van Windows 8.1 en Windows 7 volledig gratis. Maar er zijn grijze gebieden.

Eerst ging het gerucht dat ook illegale versies van Windows 7 en 8.1 een gratis upgrade zouden krijgen, zonder haken en ogen. Dat bleek niet het geval, al krijgen gebruikers van illegale kopieën wel een 'zeer goed aanbod' van het bedrijf uit Redmond om over te stappen. Dat zou het gebruik van Windows 10 moeten doen toenemen en zou daarbij meer gebruikers uit de illegale hoek van Windows moeten trekken.

Testversie

Gisteren liet Microsoft in een blogpost weten dat gebruikers die een testversie van Windows 10 op hun pc hebben staan gratis kunnen upgraden als het besturingssysteem op 29 juli wordt gelanceerd. Dat statement wordt nu enigszins genuanceerd: de testgebruikers moeten ook volgende versies van Windows blijven testen om te voorkomen dat de Windows-versie afloopt. Wil je zeker zijn van een gratis upgrade? Zorg dan dat je upgradet vanaf Windows 7 of 8.1 of realiseer je dat je misschien tot in lengte van dagen met testversies te maken hebt.

Meer lezen? Bekijk dan ons Dossier Windows 10.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000