Toshiba Canvio AeroMobile - Lekker lang streamen van een SSD

© PXimport

Toshiba Canvio AeroMobile - Lekker lang streamen van een SSD

Geplaatst: 19 december 2014 - 14:14

Aangepast: 24 november 2022 - 11:10

Jeroen Boer

Toshiba's Canvio AeroMobile is een externe SSD met ingebouwd wifi-toegangspunt zodat je bestanden kunt delen met andere apparaten. Het idee is niet nieuw, we zagen dergelijke producten al van bijvoorbeeld Seagate en LaCie. Toshiba kiest echter voor een SSD.

Toshiba's Canvio AeroMobile maakt gebruik van een SSD en om de prijs enigszins interessant te houden, is de opslagcapaciteit daarom niet heel indrukwekkend: 128 GB. Het voordeel van een SSD is wel direct duidelijk: met een afmeting van 12,3 x 5,3 x 1,3 cm en een gewicht van 120 gram is de AeroMobile lekker draagbaar. De behuizing is gemaakt van kunststof in een kleur die het midden houdt tussen zilver en champagne. Het SD-kaartslot kun je gebruiken om inhoud van een SD(HC)-kaartje te kopiëren naar de SSD. Lees ook: 5 tips om gratis films en muziek te streamen.

Prestaties als schijf

Je kunt de Canvio AeroMobile via usb 3.0 als normale schijf gebruiken. We meten een leessnelheid van 181,6 MB/s en een schrijfsnelheid van 108,7 MB/s. In PCMark 7 scoort de SSD 3558 punten. Dat is voor een SSD niet wereldschokkend, maar voor een usb3.0-schijf is het uitstekend en de schijf is een stuk sneller dan een normale externe harde schijf.

Draadloos streamen

Je kunt de Canvio AeroMobile gebruiken om draadloos te streamen. Je koppelt hierbij de AeroMobile optioneel aan je wifi-netwerk zodat je ook kunt internetten. De webinterface en de in dezelfde stijl ontworpen apps voor iOS en Android ogen helaas ouderwets, we durven het oranje kleurschema zelfs lelijk te noemen. Je kunt films, foto's, muziek en documenten bekijken of luisteren. Het streamen van films en muziek en het bekijken van foto's werkt ondanks de lelijke interface wel goed. De ingebouwde accu houdt het zeker tien uur uit en in dat opzicht is het eigenlijk jammer dat de AeroMobile niet ook fungeert als een powerbank. Op de pc kun je de inhoud ook benaderen als gedeelde netwerkbron.

Conclusie

Als externe usb3.0-schijf is de Canvio AeroMobile een prima product. De SSD is vlot en lekker compact en licht. Het gaat echter om het draadloze delen en in dat opzicht valt het onaantrekkelijke ontwerp van de webinterface en de apps echt tegen. Het is te hopen dat Toshiba hier nog iets aan doet, want het zou de AeroMobile een stuk beter maken. Streamen werkt gelukkig wel goed en de accu houdt het zeker tien uur uit. Het is gezien de uitstekende accuduur jammer dat je de AeroMobile niet optioneel kunt inzetten als powerbank.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Compact en licht

Snelle usb 3.0-schijf

Lang streamen

Minpunten

Ontwerp interface

Geen powerbank

Conclusie

Toshiba Canvio AeroMobile ------------------------- **Prijs**: € 149,- **Website**: [www.toshiba.nl](http://www.toshiba.nl/) **Opslag**: 128 GB SSD **Aansluitingen**: Usb 3.0, SD(HC)-kaartlezer **Draadloos**: 802.11b/g/n **Afmetingen**: 12,3 x 5,3 x 1,3 cm **Gewicht**: 120 gram **Accuduur**: 10 uur **Accessoires**: Draagzakje en usb-lader...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000