Verstuur bestanden met wetransfer.com

| 16 januari 2010, 12:05

Hoewel er diverse websites zijn waarmee u grote bestanden kunt 'versturen', gaan de meeste sites niet verder dan 100 MB, of u moet een betaald account nemen. Het pas gelanceerde wetransfer.com legt de lat met 2 GB een stuk hoger. En het is nog gratis ook.

U kent het ongetwijfeld. U wilt een of meerdere bestanden versturen, maar ze zijn te groot om te mailen. Gelukkig kunt u dan gebruikmaken van diverse handige sites die de bestanden voor u ‘hosten’. Denk aan websites als drop.io, senduit.com en yousendit.com. Hoewel deze sites stuk voor stuk prima werken, kunt u hier maximaal 100 MB mee versturen, of u moet een betaald account nemen. Als u een HD-video wilt delen met familie, vrienden of collega’s, houdt het dus al snel op.
Het Nederlandse (maar helaas niet Nederlandstalige) wetransfer.com biedt uitkomst. Met het fraaie en gebruiksvriendelijke wetransfer.com kunt u bestanden tot maximaal 2 GB delen. De dienst verdient geld met de gesponsorde achtergronden en is volledig gratis voor de gebruiker.

Dankzij de gesponsorde achtergronden is wetransfer helemaal gratis.

Het werkt allemaal erg eenvoudig en dankzij de SSL-versleutelde https-verbinding hoeft u niet bang te zijn dat uw bestanden onderschept kunnen worden. Ga naar wetransfer.com, klik op Go en vervolgens op +Add files. Voeg een of meerdere bestanden toe, vul het e-mailadres van de ontvanger en dat van uzelf in en typ – indien gewenst – een begeleidend bericht. U kunt overigens meerdere ontvangers invullen, plaats gewoon een puntkomma tussen de e-mailadressen.

Voeg bestanden toe, vul de velden in en klik op Transfer. Eenvoudiger kan niet!

Als alles ingevuld is, klikt u op de knop Transfer. Vervolgens gaat wetransfer aan de slag met het uploaden van uw bestand(en). Ondertussen kunt u gewoon iets anders gaan doen, als u er maar voor zorgt dat het browserscherm niet gesloten wordt. Zodra alles is geüpload, krijgt u een mailtje ter bevestiging en wordt er een mailtje met een downloadlink verstuurd naar de door u opgegeven adressen. Deze link blijft twee weken actief, hierna wordt hij automatisch verwijderd.

De reacties worden ingeladen, een moment geduld...