Windows 10: Alles voor een soepele overstap

© PXimport

Windows 10: Alles voor een soepele overstap

Geplaatst: 29 juli 2015 - 06:01

Aangepast: 14 december 2022 - 15:21

Daan Doedens

De hobbelige weg van Windows 8 en 8.1 is eindelijk ten einde. Vandaag heeft Microsoft Windows 10 beschikbaar gemaakt, de nieuwste versie van het besturingssysteem. Hier vind je alles voor een soepele overstap.

Een volledig veranderde user experience, een verdwenen startmenu en tegels in plaats van die goede oude pictogrammen: Windows 8 was een grote stap voorwaarts ten opzichte van zijn voorgangers - misschien wel een té grote. Het adopteren van het OS ging maar mondjesmaat. Lees ook: Zo draai je meerdere besturingssystemen op een pc.

Windows 10 moet daar verandering in brengen. Microsoft heeft concessies gedaan (het startmenu is bijvoorbeeld terug) en de gebruikerservaring lijkt enorm verbeterd. En vanaf vandaag kun je officieel overstappen!

Downloaden en installeren

Voor je de update kunt installeren, moet je hem natuurlijk eerst downloaden. Dat gaat het makkelijkst via Windows Update, het updatesysteem van Microsoft. Voor Windows 8-gebruikers is het helemaal een makkie, maar ook voor gebruikers van Windows 7 is het geen enkel probleem. Daarna kun je beginnen met de installatie.

Lees hier hoe je de upgrade van Windows 10 downloadt en installeert.

 

© PXimport

Als je Windows 8.1 probleemloos draait, zal je pc weinig moeite hebben met Windows 10.

Aan de slag

Als je Windows 10 eenmaal op je pc hebt staan, kun je het echt gaan gebruiken. Het besturingssysteem zal in veel dingen lijken op Windows 8.1, maar wijkt op nog meer punten behoorlijk af. Het kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet, of misschien heb je wel helemaal geen zin om zelf het wiel uit te vinden. Geen nood: wij hebben de 20 beste tips om met Windows 10 te beginnen voor je op een rijtje gezet.

Lees hier hoe je aan de slag kunt gaan met Windows 10.

 

© PXimport

Miste je het startmenu? Dan zal je blij opkijken na de upgrade!

Duik dieper

Misschien heb je de bètaversies al uitgeprobeerd, misschien ben je gewoon een snelle leerling, maar het kan zijn dat je al wat verder bent in je Windows 10-ontwikkeling. In dat geval is het leuk om wat dieper in het systeem te duiken. Dat kun je zelf doen, maar waarom zouden wij je niet een handje helpen? Er is immers zo veel te ontdekken dat je nog keuze genoeg hebt als je deze tips, trucs en tweaks doorlopen hebt.

Lees hier alle tips, trucs en tweaks voor Windows 10.

 

© PXimport

Eindelijk, eindelijk, eindelijk. Ctrl+C en Ctrl+V werkt binnen de opdrachtprompt!

Spartan... of Edge?

Internet Explorer heeft zijn diensttijd erop zitten, het is tijd voor een nieuwe browser. Eerst dook de codenaam Project Spartan op, maar Microsoft heeft de IE-opvolger uiteindelijk omgedoopt tot Microsoft Edge. De browser is snel, makkelijk te gebruiken en ondersteunt zaken als extensies en het gebruik van Cortana. Wij gingen al even met de preview-versie aan de slag, zodat jij straks nergens meer tegenaan loopt als je Windows 10 gaat gebruiken.

Lees hier onze eerste indruk van Microsoft Edge.

 

© PXimport

Douche en badkuip? Schildpad met coole zonnebril? Of zie je iets anders in het Edge-logo?Dit is slechts een kleine greep uit al onze artikelen en how to's over het nieuwe OS. Check voor alle artikelen en de beste tips ons Dossier Windows 10.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000