Niet langer wachten? Zo forceer je de Windows 10-upgrade

© PXimport

Niet langer wachten? Zo forceer je de Windows 10-upgrade

Geplaatst: 30 juli 2015 - 06:47

Aangepast: 14 december 2022 - 15:21

Daan Doedens

Windows 10 wordt langzaam uitgerold, maar het kan nog wel even duren voor je via de normale weg de update kunt downloaden en installeren. Gelukkig heeft Microsoft een tooltje online gezet waarmee iedereen, bètatester of niet, de update kan forceren.

Met de tool kun je een clean install uitvoeren. Je hoeft dan niet meer te wachten tot je systeem de update binnen heeft. Het betreft een officiële tool van Microsoft zelf, dus qua beveiliging zit je in elk geval goed. Kleine waarschuwing vooraf: als je je pc de komende uren nog nodig hebt, kun je beter even wachten. En zorg natuurlijk voor een goede back-up. Lees ook: Windows 10: Alles voor een soepele overstap.

Media Creation Tool

Het tooltje waar het om gaat heet de Media Creation Tool. Je kunt het programma downloaden via de website van Microsoft. Als je het tooltje opent, krijg je twee opties te zien. Kies voor de optie Deze pc nu bijwerken.

 

© PXimport

'Deze pc nu bijwerken' downloadt en installeert de update op je pc.

Windows 10 wordt nu gedownload. Microsoft laat weten dat je je pc gewoon kunt blijven gebruiken, en dat is maar goed ook. Je bent namelijk niet de enige die de update probeert binnen te halen. Het kan lang (dat is een understatement) duren voor je de update binnen hebt, dus wees vooral geduldig.

 

© PXimport

Zorg wel dat je wat tijd over hebt, want het kan even duren.

Wachten, wachten, wachten

Als je de update eindelijk binnen hebt, kan de pret beginnen. De volgende stappen zullen je bekend voorkomen. Microsoft vraagt je om akkoord te gaan met de voorwaarden, je moet jezelf door een paar keuzemenu's heen klikken en je bent vooral veel aan het wachten. Als je bij het installatiescherm bent aangekomen, begint het échte updaten.

Microsoft laat je weten dat je pc een paar keer opnieuw zal opstarten en dat het een tijdje kan duren voor de update volledig is geïnstalleerd. Daar is weinig aan gelogen, en tijdens deze procedure kun je je pc níet gebruiken. Maar het is voor een goed doel: uiteindelijk zal Windows 10 starten en als je de normale procedure eenmaal hebt doorlopen, heb je je pc succesvol geüpgraded naar Windows 10.

 

© PXimport

Tadaa! Nog even installeren en klaar is Kees.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000