Acer Liquid E700 - 5 incher met 3 simkaartslots

© PXimport

Acer Liquid E700 - 5 incher met 3 simkaartslots

Geplaatst: 27 januari 2015 - 11:25

Aangepast: 14 december 2022 - 15:49

Evi Maquoi

Acer staat bekend om zijn budgetvriendelijke Android-apparaten. Met de Liquid E700 bewijst de fabrikant dat hij ook in het middensegment prima toestellen kan leveren. Voor minder dan 200 euro krijg je een robuust 5-inchtoestel met een erg forse accu.

De Acer Liquid E700 (Trio Titan Black) is een 5 inch-smartphone met plastic behuizing. Dankzij de afgeronde hoeken ligt het toestel comfortabel in de hand. Bovenaan in de rand vind je een 3,5mm audioaansluiting en powerknop, en links zit de volumeknop. De positie van de micro-usb-aansluiting bevindt zich, ietwat vreemd, links bovenaan. De achterzijde van het toestel is vervaardigd uit een matte zwarte of rode kunststof. Minpuntje is dat dit materiaal erg gevoelig is voor vingerafdrukken. In de plastic achterkant zit nog een camera, flitser en programmeerbare AcerRAPID-knop voor selfies of andere toepassingen.

 

© PXimport

De kunststof achterzijde is gevoelig voor vingerafdrukken.

Zakelijke markt

Het 5 inch-scherm heeft een behoorlijk brede bezel en de resolutie (1280 x 720 pixels) is een beetje teleurstellend. De leesbaarheid is goed, zelfs in fel daglicht, maar de pixeldichtheid kan volgens mij een stuk beter. Onder de plastic behuizing zit een gemiddelde 1,3 Ghz quadcore-processor, 2 GB RAM en 16 GB opslagruimte (waarvan zo'n 12 GB beschikbaar). Een ideale configuratie voor de zakelijke markt.

Dankzij de quadcore-processor, ruime hoeveelheid werkgeheugen en Android 4.4 KitKat open je apps erg vlot. Ook noemenswaardig is de camera. Die is razendsnel. Het exemplaar aan de achterzijde (8 megapixel) kan bij veel daglicht door de beugel maar bij slechte lichtomstandigheden is de hoeveelheid ruis verschrikkelijk. De frontcamera is niet veel soeps.

 

© PXimport

 

© PXimport

De Acer Liquid UI levert niet veel meerwaarde.

Krachtige batterij

Een van de sterkste troeven van dit toestel is de batterij. Met een capaciteit van maar liefst 3500 mAh geeft deze Liquid E700 heel wat smartphones uit een hogere prijsklasse het nakijken. Toptoestellen zoals de LG G3 (3000 mAh), Samsung Galaxy S5 (2800 mAh) en iPhone 6 (1810 mAh) kunnen niet tippen aan deze Liquid E700 op vlak van batterijduur. Dit is dan ook één van de weinige toestellen die je - zelfs bij intensief gebruik - niet elke avond aan de stekker hoeft te hangen.

3 Simkaartslots

Dual-sim toestellen hebben hun nut de laatste jaren al bewezen. Deze apparaten zijn ideaal voor wie zijn work-life balance in evenwicht wilt houden of wil profiteren van de goedkoopste tarieven van twee verschillende providers. Acer doet er nog een schepje bovenop en stopt niet twee maar drie simkaartslots in deze Acer Liquid E700. Het nut ontgaat ons een beetje. Tenzij je niet één maar twee minnaars/minnaressen hebt? Of je een eigen callcenter wil oprichten.

 

© PXimport

Drie simkaartslots? Dat lijkt ons net te veel van het goede.

Conclusie

Je koop absoluut geen kat in de zak als je deze Liquid E700 aanschaft. Ondanks dat de schermresolutie beter kan en er geen 4G ondersteund wordt, is dit een aanrader als je op zoek bent naar een Android-toestel met een groot scherm en forse batterij. En met die extra simkaartslots kun je misschien ook nog wel een voordeel doen.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Prijs

Waanzinnige batterij

Snelle camera

Minpunten

Geen 4G-toestel

Vingerafdrukmagneet

Conclusie

Acer Liquid E700 ---------------- **Prijs:** € 199,- **Kleur:** Zwart of rood **Besturingssysteem:** Android 4.4 KitKat **Beeldscherm:** 5 inch (1280 x 720) **Camera achterkant:** 8 megapixel **Camera voorkant:** 2 megapixel **Processor:** MediaTek MT6582 1,3 GHz (quadcore) **Werkgeheugen:** 2 GB **Opslag:** 16 GB (uitbreidbaar) **Batterij:** 3500 mAh **Connectiviteit:** Bluetooth 4.0, wifi, micro-usb **Afmetingen:** 147,3 x 73 x 9,9 mm **Gewicht:** 155 gram...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000