Acer Liquid Jade - Slank lichtgewicht met veel rondingen

© PXimport

Acer Liquid Jade - Slank lichtgewicht met veel rondingen

Geplaatst: 25 januari 2015 - 07:55

Aangepast: 24 november 2022 - 11:12

Evi Maquoi

In de meeste gevallen heb je ofwel een budgetvriendelijke telefoon ofwel een toestel met een mooi design. Acer slaagt er met de Liquid Jade in om die twee kenmerken te combineren. Hoog tijd voor een test.

De Acer Liquid Jade is een dun en licht 5 inch-toestel met een smalle bezel en veel rondingen. Het toestel ligt hierdoor lekker in de hand. Bovenaan in de plastic rand vind je een powerknop en audio-aansluiting, rechts zit een volumeknop, links is er een sleuf voor je simkaart en rechts onderaan zit de micro-usb-aansluiting om het toestel op te laden. Opvallend aan de sleuf is dat deze zowel dienst doet voor een nanosim en 'gewone' sim als voor een nanosim en microSD-kaart.

De achterzijde van de Liquid Jade is vervaardigd uit glanzend kunststof dat ontzettend glad aanvoelt. De camera steekt een flink stuk uit. Dat is tegenwoordig wel met meerdere toestellen het geval maar wij vonden het nooit zo storend als bij deze Liquid Jade. Door de positie van de uitstekende lens - centraal bovenaan - is het toestel onstabiel als het op tafel ligt.

 

© PXimport

De cameralens steekt erg uit waardoor het toestel onstabiel op een tafel ligt.

Gemiddelde hardware

Onder de glanzende witte of zwarte behuizing zit een quadcore-processor van MediaTek met een kloksnelheid van 1,3 Ghz. Dat is een vaak gekozen processor in deze prijscategorie. Verder is het toestel uitgerust met 1 GB RAM en 8 GB opslagruimte (waarvan zo'n 6 GB beschikbaar). Niet erg ruim bedeeld dus.

De batterij heeft een capaciteit van 2100 mAh en is goed genoeg voor een dag intensief gebruik. Het 5 inch IPS-scherm levert mooie kleuren en een goede helderheid. De pixeldichtheid is met 294 ppi echter gemiddeld. De camera is dan wel weer een flinke troef. Het 13-megapixel exemplaar heeft een erg lichtsterk objectief (f/1.8) meegekregen en dat zie je nagenoeg nooit in het middensegment.

Handige apps

De Liquid Jade draait op Android 4.4 KitKat en heeft - zoals bij alle Acer-smartphones - een subtiele eigen interface gekregen. Het multitask-scherm is erg handig, net zoals Acer-Portaal waarmee je een soort eigen back-updienst in de cloud kunt instellen voor onder andere foto's, video's en muziek. Met de app Acer Extend kun je de Liquid Jade ook via het netwerk koppelen aan je computer om via het toetsenbord sms-jes of whatsappjes te versturen.

 

© PXimport

Een geslaagd fotomodel: slank, licht en veel rondingen.

Conclusie

Acer staat bekend om zijn budgetvriendelijke toestellen. Met deze Liquid Jade levert de fabrikant een prima toestel in het middensegment. Het dual-sim apparaat heeft een helder 5 inch-scherm, een goede camera en een fraai design. Jammer alleen dat er zo op het geheugen is beknibbeld en dat de cameralens onhandig uit het toestel steekt.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Licht en dun

Smalle bezel

Camera

Minpunten

Camera steekt uit

Conclusie

Acer Liquid Jade ---------------- **Prijs:** € 229,- **Kleur:** Wit en zwart **Besturingssysteem:** Android 4.4 KitKat **Beeldscherm:** 5 inch (1280 x 700) **Camera achterkant:** 13 megapixel **Camera voorkant:** 2 megapixel **Processor:** 1,3 GHz (quadcore) **Werkgeheugen:** 1 GB RAM **Opslag:** 8 GB (uitbreidbaar via microSD) **Batterij:** 2100 mAh **Connectiviteit:** Bluetooth 4.0, wifi, micro-usb **Afmetingen:** 140,5 x 69 x 7,5 mm **Gewicht:** 110 gram...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000