Automatisch afspelende video's op Facebook uitschakelen

© PXimport

Automatisch afspelende video's op Facebook uitschakelen

Geplaatst: 1 juli 2015 - 06:01

Aangepast: 14 december 2022 - 15:26

Richard Borgman

Er worden tegenwoordig veel meer video's op Facebook geplaatst. Helaas kost het automatisch afspelen van die filmpjes onderweg nogal wat mobiel dataverkeer. Zo schakel je deze functie uit.

Elke keer als er iets verandert op Facebook, komen gebruikers massaal in verzet om te eisen dat alles weer zoals vroeger wordt. Wat wil je ook, met zo'n enorme gebruikersgroep die veel tijd besteedt aan het sociale medium. Lees ook: Facebook Messenger krijgt losse OS X-app.

Een van de meest in het oog springende veranderingen bij Facebook is het automatisch laten afspelen van video's in de tijdlijn. Naast het feit dat je misschien niet wilt dat omstanders naar deze video's kijken of je zelf op een ongewenst moment niet wilt zien hoe een kersverse moeder een luier verschoont, is het onderweg een behoorlijke aanslag op je mobiele databundel.

© PXimport

Het automatisch afspelen van video's kun je in de Facebook-app zelf uitschakelen.

Zo schakel je de automatische video's op Facebook uit:

- Open de Facebook-app

- Ga naar Meer, het pictogram met de drie strepen helemaal rechts onderaan

- In het onderdeel Instellingen ga je naar Accountinstellingen

- Ga naar Video's en foto's

- Tik op Automatisch afspelen

- Vink de optie Automatisch afspelen uit

Zoals je in dit scherm ziet, kun je er ook voor kiezen om de video's alleen automatisch te laten afspelen als je op een draadloos netwerk zit.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000