Blokkeer telefoonnummers op je Android-smartphone

© PXimport

Blokkeer telefoonnummers op je Android-smartphone

Geplaatst: 28 mei 2014 - 11:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie ID.nl

Als bedrijven je mobiele nummer in handen hebben, dan is de kans groot dat je regelmatig onbekend gebeld wordt. Je kunt deze nummers samen met andere mobiele nummers van personen waardoor je niet gebeld wilt worden, blokkeren op je Android-smartphone.

Start je Android-smartphone op, ontgrendel hem en ga naar Instellingen. Druk bovenin op Mijn apparaat en zoek vervolgens naar Oproepen. Als je hierop klikt kom je bij de oproep-instellingen terecht, waar je onder andere je belsignalen en oproepweigeringsberichten kunt aanpassen.

Nummers blokkeren

Helemaal bovenin staat de optie Oproep weigeren. Druk hierop en je krijgt twee opties voorgeschoteld. Bij Automatisch weigeren kun je kiezen om 'geen', 'alle' of 'alleen telefoonnummers uit de Lijst voor automatisch weigeren' automatisch te weigeren. Bij Lijst voor automatisch weigeren kun je zelf bepalen welke nummers er geblokkeerd worden. Je kunt onbekend aanvinken om niet meer door onbekende nummers gebeld te worden. Bij Nieuw kun je zelf nummers toevoegen.

 

© PXimport

Als je het druk hebt, kun je alle oproepen automatisch weigeren.

Nummer vergeten

Als je met een stalker te maken hebt, of simpelweg niet door dat ene nummer gebeld wilt worden, dan kun je die blokkeren bij Nieuw. Dit kan ook als je niet het hele nummer weet. Bij Blokkeringscriteria kun je je bepalen wat de criteria zijn om een nummer te blokkeren. Deze kan Precies gelijk aan het telefoonnummer zijn dat je opgeeft, maar als je enkel de begin- of eindcijfers weet kun je ervoor kiezen om Begint met of Eindigt met aan te vinken. Mocht je enkel een nummercombinatie van een paar getallen weten, dan kies je voor de optie Omvat. Alle nummers die deze combinatie omvatten, worden geblokkeerd.

 

© PXimport

Het handigste is wanneer je het hele nummer weet, dan blokker je nooit ongewenst iemand anders.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000