De 12 beste apps voor de échte zomersporters

© PXimport

De 12 beste apps voor de échte zomersporters

Geplaatst: 22 juli 2014 - 04:00

Aangepast: 24 november 2022 - 11:01

Redactie ID.nl

In de zomer zijn er genoeg activiteiten om te ondernemen. Of je nou gaat fietsen, duiken of surfen, voor elke sport zijn er handige applicaties die je tijden bijhouden of je beter maken. Met deze twaalf apps voor je smartphone of tablet hoef je de komende zomer niet stil te zitten.

1. iSurfer - Surfing Coach

Voor de beginnende en ervaren surfers is de iSurfer - Surfing Coach een zeer handige tool om de kneepjes van het vak te leren en verder te ontwikkelen. In de app krijg je uitleg over verschillende tricks, hoe je deze uitvoert en hoe je je huidige surfkwaliteiten kunt verbeteren.

Je kunt zelf een surflogboek bijhouden, informatie vinden over welke boards het beste werken onder welke omstandigheden en je kunt foto´s en video's bekijken van andere surfers. Denk je dat je alles al kunt, of wil je juist beginnen met surfen, dan is deze app voor je iPhone onmisbaar.

 

© PXimport

Voor beginners is het een handige instap-app.

Prijs: € 0,89

Verkrijgbaar: App Store

2. Golf Coach & Swing Analysis

Als je een betere golfer wilt worden dan is de Golf Coach & Swing Analysis voor iPhone en iPad iets voor jou. Met deze app kun je je eigen swings onder de loep nemen om je slagvaardigheid te verbeteren. Je kunt iets meer dan negentig swings van professionele spelers in slow motion afspelen om de techniek beter onder de knie te krijgen en de app heeft een aanbod aan golflessen van PGA-instructeurs. Je hebt je caddie alleen nog nodig om je spullen te dragen, de app helpt je in de uitvoering.

 

© PXimport

Verbeter je slagen in no-time.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store

3. Duikersgids

Je hoeft niet naar het buitenland af te reizen als je de onderwaterwereld wilt ontdekken. Ook in Nederland is een ruim aanbod aan goede plekken waar je als duiker terecht kunt. Met de app Duikersgids kun je informatie vinden over alle duikplekken in Nederland, je kunt zien wat de weer- en windverwachting is en ervaringen lezen van andere duikers die op dezelfde locatie hebben gedoken. Wil je dus even op een andere manier sportief bezig zijn, dan kun je je reis naar je duikstek plannen met de Duikersgids en het onderwaterleven ontdekken in eigen land.

 

© PXimport

Vind de beste duiklocaties in binnen- en buitenland.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: Play Store en App Store

4. Natuur Routes Natuurmonumenten

In de app van Natuurmonumenten kun je de beste wandellocaties van Nederland vinden. Je kunt daarbij routes zoeken op basis van de activiteit die je wilt ondernemen. Je geeft aan of je wilt wandelen, fietsen of kanoën en vult de plaats in waar je dat wilt doen. De app zoekt dan voor jou de dichtstbijzijnde locaties uit en geeft ook alternatieven op afstand. Je hoeft dus niet elke keer dezelfde route te lopen of fietsen.

Het handige aan deze app is dat je ook routes kunt downloaden en opslaan, waardoor je deze offline kunt raadplegen. De applicatie weet met je gps-gegevens ook precies waar je bent.

 

© PXimport

Zoek de beste wandelroutes in je eigen omgeving.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

5. Zwemwater

Wie met het zomerse weer wil zwemmen, kan dat in natuurwater doen. In Nederland zijn zo´n 800 publieke zwemwateren die te vinden zijn in de app Zwemwater. Alle gegevens van de landelijke waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat zijn gebundeld, waardoor je op zwemwaterkaart precies kunt zien op welke plekken je terecht kunt. De applicatie geeft ook gegevens over de waterkwaliteit van de publieke zwemplek en wanneer de laatste controle van het water is geweest. Je kunt aflezen of het advies om in een bepaald zwemwater positief of negatief is en je krijgt een overzicht van alle voorzieningen in de buurt. Een dagje sportief tussen de vissen zwemmen wordt door deze app zeer toegankelijk.

 

© PXimport

In elke regio zijn veel zwamwateren te vinden.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: Play Store en App Store

6. Fietstijden.nl

Als je graag je eigen fietstijden bijhoudt in de zomer, dan is de Fietstijden.nl app iets voor jou. Je kunt de applicatie gebruiken om te meten hoeveel kilometers je rijdt, welke route je hebt gereden en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Je hoeft niet online te zijn om je progressie bij te houden, via gps wordt alle info verzameld. Er is ook een audiocoach aanwezig die je tijdens het rijden meldt hoe hard je rijdt en hoeveel kilometers je hebt gereden.

De tijden en uitkomsten van je rit kun je met anderen vergelijken die de app ook gebruiken.

 

© PXimport

Daag jezelf uit je eigen tijden te verbeteren.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

7. Looptijden.nl

De looptijden-applicatie werkt exact hetzelfde als de fietstijden-app. Je hebt toegang tot een audiocoach, met gps wordt je progressie bijgehouden en aan het eind van de tocht weet je precies hoeveel pondjes eraf zijn. Er is ook een hartslagmeter aanwezig en je kunt hardloopschema's en -doelen vastleggen. Achteraf kun je de tijden delen met vrienden of natuurlijk je eigen tijden met elkaar vergelijken. De Looptijden.nl app is een effectief hulpmiddel die jou helpt om je loopdoelstellingen te bereiken.

 

© PXimport

Verbeter je looptijden en die van anderen.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

8. Visplanner

Je hoeft niet per se van actieve sporten te houden om van buitensporten in de zomer te genieten. Je kunt ook je visgerei uit de kast halen en op zoek gaan naar een lekker stekkie om rustgevend in het lentezonnetje wat uren door te brengen. Dit kan met Visplanner.

Je vult de postcode of plaatsnaam in waar je wilt vissen en de app geeft aan welke stekkies er in de buurt zijn. Vergeet niet dat je wel een visvergunning nodig hebt. Je vult bij de instellingen jouw type vispas in en op basis daarvan worden resultaten weergegeven. Je weet dan precies waar je mag vissen met jouw pas.

 

© PXimport

Weet precies waar je mag vissen met jouw vispas.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

9. Argus

Heb je een iPhone 5s, dan wil je natuurlijk optimaal gebruikmaken van de M7-chip die in deze smartphone zit. Argus (hoewel ook beschikbaar voor oudere iPhones) is een gezondheidsapp die is geoptimaliseerd voor deze energiezuinige coprocessor. De app houdt de hele dag bij hoeveel stappen je hebt gezet en stelt je in staat je calorie-inname te registreren. Daarnaast kan je de app ook gebruiken bij het hardlopen en slapen, en wordt alle verzamelde data overzichtelijk weergegeven in grafieken. Een aanrader dus voor bezitters van een iPhone 5s.

 

© PXimport

Elke stap telt, houdt dagelijks je stappen bij.

Prijs: 1,79 euro

Beschikbaar: App Store

10. Surfing Europe

De Nederlandse stranden staan niet bekend om hun ontembare golven, dus waar moet je naartoe als je wilt surfen? Surfing Europe is een verzameling van de beste surfplekken in Europa en varieert van de warme kustwateren in Puerto de la Cruz tot de ijskoude wateren in Ierland. De beste surfplekken worden op Apple Maps aangegeven, je krijgt dagelijkse updates van de surflocaties en er zijn tientallen locaties op de app terug te vinden. Tijd om je surfboard te pakken en die wilde golven te temmen.

 

© PXimport

Tem de wildste golven van Europa.

Prijs: € 0,89

Beschikbaar: App Store

11. Komoot - Bike & Hike

Als je deze zomer vooral met je mountainbike door de ruwe bossen wilt rijden of een leuke fietsroute wilt plannen, dan helpt de Komoot-app je om je routes te plannen. Je kunt in de app precies aangeven waar je wilt beginnen en waar je naartoe wilt, de app zorgt voor een routeplanning op basis van hoe je die reis wilt ondernemen. Je kunt kiezen om te hiken, de stads- of racefiets te pakken of bergen te beklimmen. Je kunt de snelheden bijhouden en de app biedt alternatieve routes, als je wensen niet overeenkomen met het gebied waar je je bevindt. Het mooie aan deze app is dat je zelf kunt bepalen of je op asfalt wilt rijden of door bossen wilt gaan. Niet onbelangrijk, je kunt ook je fysieke fitheid aangeven. Ben je fysiek minder sterk, dan zal de app ook minder zware routes suggereren.

 

© PXimport

Jij geeft aan van waar tot waar, de app plant mogelijke routes voor je.

Prijs: Gratis

Beschikbaar: Play Store en App Store

12. Dagelijkse Buiktraining

Geen zin om drie keer in de week naar de sportschool te gaan of om buiten te rennen of fietsen, dan is de app Dagelijkse Buiktraining een goed alternatief. De app maakt voor iedere gebruiker een trainingsschema op maat. Zo kies je vooraf eenvoudig hoe lang je iedere keer wilt trainen en zijn er (in de betaalde versie van de app) verschillende trainingsschema's beschikbaar. Simpel, maar zeer doeltreffend.

 

© PXimport

Train je buik op jouw manier met je persoonlijke schema.

Prijs: Gratis (of 0,89 euro)

Beschikbaar: iOS, Android

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000