De iPhone 5S getest: Fotomodus Burst

© PXimport

De iPhone 5S getest: Fotomodus Burst

Geplaatst: 10 oktober 2013 - 03:00

Aangepast: 24 november 2022 - 10:27

Martin Gijzemijter

Burst is één van die opties die echt van toegevoegde waarde zijn voor de iPhone 5S. Nooit meer onscherpe foto's maken omdat je snel je camera moe(s)t grijpen. Maar hoe goed werkt Burst nou echt?

Foto's maken in Burst-modus

In tegenstelling tot Slo-Mo (review), is Photoburst geen optie die je selecteert in de app Camera. Het is simpelweg een optie waarmee je in één klap een enorme reeks foto's kunt maken, waarna je alleen maar de beste hoeft te selecteren en de rest weg kan gooien.

Bust-modus gebruik je door de knop waarmee je de foto maakt ingedrukt te houden, waarna je iPhone 5S tien foto's per seconde schiet. Je kunt Burst-modus gebruiken in de gewone fotomodus, maar ook in de nieuwe modus vierkant, die je vanaf iOS 7 kunt kiezen.

 

© PXimport

Je maakt Burst-foto's door de fotoknop ingedrukt te houden.

Burst-foto's gebruiken

Tien foto's per seconde maken klinkt niet echt aantrekkelijk, immers, dan staat je Foto-app toch binnen de kortste keren vol met tientallen dezelfde foto's? Dat zou je denken, maar Apple zou Apple niet zijn als het bedrijf dat niet wat slimmer had opgelost.

Foto's die je maakt in Burst-modus worden in de app Foto's opgeslagen als Burst-foto. Wat dat inhoudt is dat Apple van alle foto's die je maakt in Burst-modus, de mooiste eruit pikt, en die toont als foto. In werkelijkheid is dat slechts een 'coverfoto' van de totale verzameling foto's.

 

© PXimport

De iPhone 5S getest: Touch ID

De iPhone 5S getest: Slow Motion Camera

10 tips om meer uit iOS 7 te halen

iPhone 5S en iPhone 5C op 25 oktober naar Nederland

De 10 beste foto-functies van iOS 7

Het is fijn dat Apple je dat werk uit handen neemt, maar de kans is groot dat je zelf de regie in handen wilt houden. In dat geval druk je op een Burst-foto in de app Foto's (je ziet dan direct hoeveel foto's daar achter schuilen) en vervolgens op Favorieten onderin. Je krijgt nu een overzicht te zien van alles foto's in deze Burst-verzameling. Wanneer je op een foto in de verzameling drukt, komt daar een vinkje bij te staan. Selecteer de foto's die je wilt houden en druk op Gereed. De foto's die je hebt geselecteerd zijn nu afzonderlijk in de app Foto's geplaatst. Je kunt dus de Burst-foto weggooien, en alleen de foto's bewaren die je had geselecteerd.

 

© PXimport

Selecteer in een Burst de foto's die je wilt bewaren en 'exporteer' deze naar je Filmrol.

Conclusie

Burst vereist een iets andere manier van werken en is daarom even wennen. Het is echter een fantastische manier om hectische situaties snel en scherp vast te leggen, waarbij je op een later moment pas hoeft na te denken over welke foto's je bewaart. De methode waarbij apple de foto's bewaart in Burst-verzamelingen is heel fijn, zo voorkom je dat het een zooitje wordt.

Meer weten over de iPhone 5S? Lees verder:

- De iPhone 5S getest: Slow Motion Camera

- De iPhone 5S getest: Touch ID

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten