Dit weten we al over de Samsung Galaxy S6

© PXimport

Dit weten we al over de Samsung Galaxy S6

Geplaatst: 1 maart 2015 - 04:01

Aangepast: 14 december 2022 - 15:46

Daan Doedens

Het Mobile World Congress begint pas over een paar dagen, maar Samsung heeft al meer van zijn nieuwe vlaggenschip moeten prijsgeven dan het bedrijf waarschijnlijk had gewild. Foto's, gelekte specificaties, ze horen nu eenmaal bij een grote nieuwe aankondiging. Dit weten we over de nieuwe Galaxy S6.

We stuiten meteen al op het eerste probleempje: de naam staat nog verre van vast. Waar het bij Apple-telefoons makkelijk gissen is over de naam en het bijbehorende nummer, is dat bij Samsung nog niet helemaal zeker. 'Galaxy S6' ligt voor de hand, maar het Koreaanse bedrijf houdt het nog angstvallig geheim. 'The Next Galaxy' is in elk geval een inspirerende werktitel, maar laten we het voor het gemak in dit artikel op Galaxy S6 houden. Lees ook: Samsung Galaxy S5 - Laat je hart sneller kloppen?

Glas

Je wil je smartphone natuurlijk nooit laten vallen, maar de S6 kun je maar beter stevig in je handen houden. Het gerucht ging al dat de telefoon in zijn geheel van glas was gemaakt, en recente gelekte foto's lijken dat te onderschrijven. Oordeel zelf:

 

© PXimport

Het spiegelt, het is doorzichtig en het zal wel geen plastic zijn. Rara, wat is het?

Gebogen

Vergeet het standaard scherm dat gewoon aan de voorkant van je smartphone zit. De Galaxy S6 krijgt een deels gebogen scherm, dat naar één van de zijkanten (of misschien zelfs allebei) afloopt. Zo krijg je een schuine rand, waarop je app-icoontjes en meldingen kunt zien. Samsung heeft al eens met die techniek geëxperimenteerd in de Galaxy Note Edge, en blijkbaar beviel dat goed genoeg om het eens in een smartphone te proberen.

 

© PXimport

De Galaxy S5 (r) en de vermeende S6 met aflopend scherm aan de zijkant (l).

Buitenkant

Het scherm van de Galaxy S6 zal ongetwijfeld een SuperAMOLED-scherm zijn, waarschijnlijk van tussen de 5 en 5,5 inch. De camera zal minimaal de 16 megapixel van de S5 moeten evenaren, en misschien wel richting de 20MP gaan, zoals ook de (eveneens nogal uitgelekte) HTC One M9 zal hebben. Het scherm moet minimaal een Quad HD-resolutie krijgen (1440 x 2560 pixels), maar 4K (2160 x 3840) moet ook niet worden uitgesloten.

Binnenkant

Binnenin is het wat moeilijker gokken, omdat dat immers niet op foto's te zien is. Verschillende bronnen gaan uit van een nieuwe chip, de Qualcomm Snapdragon 810, die onder andere 4K-video's moet gaan ondersteunen. Het besturingssysteem wordt ongetwijfeld Android 5.0 Lollipop, met een nieuwe versie van Samsung's eigen softwarelaag TouchWiz eroverheen.

Reactie Samsung

Samsung heeft inmiddels al gereageerd op alle gelekte berichten en foto's, en deed dat op een manier die je alleen maar kunt waarderen. Het heeft een lijst gemaakt met de vaakst voorkomende geruchten en heeft die op een grappige manier ontkracht, door het te overdrijven en er een ongeloofwaardige afbeelding bij te maken. Het is de enige manier om op lekken te reageren, en Samsung heeft dat prima gedaan. Zie hieronder voor een voorproefje, hier vind je de hele lijst.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten