Google laat Chrome-apps op achtergrond draaien

Google Chrome kan webapps op de achtergrond draaien, ook als Chrome is gesloten. De achtergrondapps kunnen onder meer notificaties sturen.

Speciale web-apps die uit Google's Chrome Web Store zijn gedownload kunnen op de achtergrond onzichtbaar blijven werken, zelfs als het hoofdvenster van Chrome is afgesloten. De apps stoppen pas met werken als Chrome als process in het besturingssysteem wordt stopgezet.

Google legt allerlei beperkingen op aan de achtergrondprocessen die uitgevoerd kunnen worden met de web-apps. Ze kunnen bijvoorbeeld gegevens van tevoren laden, zodat het browsen naar sites sneller gaat. Ook sturen van notificaties is mogelijk.

Uitleg voor developers

Ondersteuning voor achtergrond-apps zit alleen nog in de testversie van Chrome. Google heeft woensdag een uitleg voor webontwikkelaars over Chromes achtergrondfuncties gepubliceerd. De dev-tools van Chrome zijn deze week ook verbeterd.

Google startte in december met zijn Chrome Web Store, die officieel nog niet in Nederland is gelanceerd. Vorige week maakte Google wel bekend dat onder meer Nederlandse webontwikkelaars zich kunnen aanmelden voor een 'developer preview'.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten