Google lanceert Chrome-browser voor Android

© PXimport

Google lanceert Chrome-browser voor Android

Geplaatst: 8 februari 2012 - 07:13

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

Google heeft een mobiele versie gelanceerd van de Chrome-browser. Het gaat hier vooralsnog om een bètaversie en deze browser is enkel te downloaden op apparaten met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Google heeft de kleine browser naar eigen zeggen van de grond af opnieuw opgebouwd, speciaal voor het gebruik op smartphone- en tabletschermen. Net als bij de desktopversie van Chrome heeft de zoekgigant 'snelheid en eenvoud' als uitgangspunt genomen voor deze browser.

Naast dat het mogelijk is om te synchroniseren met de desktopversie, heeft Google ook de zogenoemde Link Preview-functie ingebouwd. Hierdoor worden linkjes op websites automatisch vergroot wanneer de gebruiker in de buurt van meerdere linkjes op het scherm tikt. Zo zou het makkelijker moeten worden om de juiste link te vinden op het kleine scherm.

Chrome in Nederland

De bètaversie van Chrome is vooralsnog enkel in een beperkt aantal landen te downloaden uit de Android Market. Volgens de fabrikant zal Nederland binnen enkele dagen echter aan dit lijstje worden toegevoegd. Wanneer de definitieve versie van de mobiele Chrome beschikbaar komt is nog niet bekend. Ook is nog onzeker of de browser naar andere Android-versies komt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten